Αλλαγές στη... δοσολογία

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΕΜΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σε αιτία για αλλαγές στην πολιτική Υγείας εξελίσσεται η υπόγεια διαμάχη του τέως (Αδωνις) και του νυν (Βορίδης) υπουργού Υγείας, με τελικούς αποδέκτες τους ασθενείς αλλά και την υγειονομική τους περίθαλψη.

Λίγες ημέρες πριν αφιχθεί στη χώρα μας η τρόικα, ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τροποποιεί -όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες της «Ε»- τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις διαγνωστικές τους εξετάσεις, ενώ σκοπεύει να κατανείμει διαφορετικά και τα κονδύλια που προβλέπονται για φέτος έπειτα από σχετική συμφωνία με την τρόικα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, με βάση ρύθμιση που προωθούσε, σκόπευε να επιβάλει πλαφόν ανά ατομική επιχείρηση, γεγονός που διευκόλυνε κυρίως τα μικρά εργαστήρια και τους γιατρούς.Η... κομματική αυτή αντίληψη θα εξασφάλιζε ουσιαστικά ένα μηνιαίο εισόδημα για τους εργαστηριακούς γιατρούς που υπολογίζονται σε περίπου 2.700 σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαταστούσε και τις σχέσεις Αδώνιδος με τον κλάδο των γιατρών που είχαν διαρραγεί λόγω διαφόρων μέτρων που είχαν ληφθεί.

Ομως με την κατανομή των κονδυλίων ανά επιχείρηση, στην ουσία επιβαρύνονταν οι ασφαλισμένοι. Και αυτό επειδή όταν ένα διαγνωστικό κέντρο ή εργαστήριο έκλεινε το ανώτατο ποσόν που του επιτρεπόταν να εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ (πλαφόν), είχε τη δυνατότητα την τελευταία εβδομάδα του μήνα να αρνηθεί να δεχθεί ασφαλισμένους, καθώς δεν θα αμειβόταν για την εξέτασή τους.


Πηγές αναφέρουν ότι ο Μάκης Βορίδης πρόκειται να αλλάξει τα σχέδια του Αδώνιδος και να επιβάλει ένα μεικτό σύστημα, όπου θα ισχύει και πλαφόν για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν πολλές εξετάσεις, ενώ θα γίνεται και κατανομή κονδυλίων ανά περιφέρεια.Οι αλλαγές θα προωθηθούν πριν έρθει στη χώρα μας η τρόικα, ενώ «ταβάνι» της συγκεκριμένης δαπάνης θα είναι τα 310 εκατ. ευρώ για το 2014, ποσόν που έχει συμφωνηθεί άλλωστε και με τους δανειστές μας.Στη διαδικασία των αλλαγών αναμένεται να επιβαρυνθούν με υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές (claw back και rebate) και τα μικρότερα εργαστήρια, τα οποία σήμερα δεν καταβάλλουν τα σχετικά ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες.Πάντως οι αλλαγές θα «κλειδώσουν» οριστικά μετά τη συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται καιρό τώρα για τις ρυθμίσεις που είχε προωθήσει ο Αδωνις Γεωργιάδης και επέφεραν υποχρεωτικές εκπτώσεις της τάξης του 50%. Στο πλαίσιο των αλλαγών πάντως ο υπουργός Υγείας εξετάζει και το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε να είναι πιο συμφέρουσες για το σύστημα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons