Στη Βουλή το θέμα της εξόφλησης οφειλών στους γιατρούς για εφημερίες
Ερώτηση για τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου, για το θέμα της μη εξόφλησης των εφημεριών των γιατρών τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής με το άρθρο 182 κεφ. 5 περ. 2 του Ν. 4261/2014 «Οι πρόσθετες εφημερίες του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3868/2010 που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013 και κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2014 και εγκρίθηκαν μεταγενέστερα από τις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες, είναι νόμιμες και εκκαθαρίζονται σε βάρος του προϋπολογισμού των νοσοκομείων.Με τη διάταξη αυτή επήλθε απεμπλοκή της μη καταβολής επί χρόνια στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων των οφειλόμενων ποσών από εφημερίες.Παρά ταύτα, σημειώνει η κα. Ιακωβίδου, τα νοσοκομεία αποφεύγουν να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους από αυτήν την αιτία και δεν έχουν καταβάλει τις εφημερίες του τελευταίου δωδεκαμήνου. Η γρήγορη καταβολή των ποσών των εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.Η βουλευτής της ΝΔ ρωτά τους υπουργούς:1) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να καταβληθούν άμεσα όλα τα ποσά που οφείλουν τα νοσοκομεία στο ιατρικό προσωπικό από εφημερίες;

2) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε στο εξής το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων να εξοφλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις εφημερίες τους;
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons