Με τη συνδρομή φαρμακευτικών τα δωρεάν φάρμακα!

Χείρα βοηθείας ζητείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσει η παροχή δωρεάν φαρμάκων στους ανασφάλιστους πολίτες. Οι εταιρείες καλούνται μάλιστα να καλύψουν το ήμισυ του ποσού των 200 εκατ. ευρώ που απαιτείται για τη φαρμακευτική κάλυψη όσων έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Το σχέδιο για την παροχή δωρεάν φαρμάκων προβλέπει ότι για το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα διατεθούν περίπου 100 εκατ. από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από τις επιχειρήσεις φαρμάκου, οι οποίες θα διαθέτουν με έκπτωση τα σκευάσματά τους στον ΕΟΠΥΥ.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου, καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν για την παροχή δωρεάν φαρμάκων στους ανασφάλιστους αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο μήνα. Όπως λένε οι πληροφορίες μέχρι τώρα, οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα της φαρμακευτικής περίθαλψης με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες που ακολουθούνται για τους ασφαλισμένους. Οι ανασφάλιστοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους όπως ακριβώς τα προμηθεύονται και οι ασφαλισμένοι από τα φαρμακεία, ενώ οι φαρμακοποιοί θα έχουν δύο κωδικούς, έναν για τους ασφαλισμένους και έναν δεύτερο για τους ανασφάλιστους, τους οποίους θα καταθέτουν στον ΕΟΠΥΥ για να πληρώνονται.

Η φαρμακευτική κάλυψη έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας για δωρεάν πολυήμερη ή βραχεία νοσοκομειακή περίθαλψη σε όσους στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Και τα δύο αποτελούσαν πάγιες «εντολές» της τρόικας, η οποία σε κάθε της έκθεση τόνιζε τον ανησυχητικά διογκούμενο αριθμό των ανασφάλιστων και την έλλειψη της υγειονομικής τους κάλυψης, και καλούσε το υπουργείο Υγείας να ανακοινώσει μέτρα μέσα στον Ιούνιο.


Το σχέδιο για την παροχή δωρεάν φαρμάκων μπορεί να προχωρά, εντούτοις ο αριθμός των ανασφάλιστων παραμένει ακόμη άγνωστος. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 2,4 εκατ. και με βάση αυτό το νούμερο σχεδιάζει την φαρμακευτική κάλυψη. Στον αντίποδα, πολλοί υγειονομικοί φορείς κάνουν λόγο για 3 εκατ. ανασφάλιστους, με το 44% να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ως εκ τούτου και μέχρι να ανακοινωθεί η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, πολλές ήταν οι φαρμακευτικές που τον τελευταίο χρόνο προέβησαν σε δωρεές φαρμάκων για τους ανασφάλιστους, ενώ και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος είχε προχωρήσει ήδη από πέρσι στη δημιουργία Τράπεζας Φαρμάκων για τη συλλογή σκευασμάτων από τις εταιρείες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons