Τι προβλέπει η έκθεση της τρόικας για φάρμακα και νοσοκομεία
Μήνας εξελίξεων αναμένεται ο Ιούνιος στο χώρο της υγείας, κυρίως στην τιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ.


Την τήρηση μιας σειρά δεσμεύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας μέσω των μνημονίων, επισημαίνει στην έκθεσή της η τρόικα.

Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, περιλαμβάνει μία σειρά αναφορών στον τομέα της Υγείας, οι οποίες καθιστούν “καυτό” το επόμενο διάστημα.Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

Ολοκλήρωση κλινικού ελέγχου σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα έως το τέλος του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Εάν δεν υπάρξει μείωση στις τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) έως το τέλος Ιουνίου, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των τιμών.

Επανεξέταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, καθώς και των πληθυσμιακών και χωροταξικών περιορισμών. Θα υπάρξουν αλλαγές έως το τέλος του έτους, με βάση τα όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκδίδεται θετική λίστα συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έως τον Ιούλιο.Μέσα στον Ιούνιο, εφαρμόζονται θεραπευτικές οδηγίες ανά πάθηση, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Η χρήση γενοσήμων πρέπει να φτάσει στο 60% έως το τέλος του έτους.

Έως το τέλος του 2014, θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία λογιστικό σύστημα με γραμμικό κώδικα (bar code) για τα φαρμακευτικά και τα ιατρικά υλικά.Εντός Ιουνίου, θα ιδρυθεί Ινστιτούτο Κεντρικών Ενοποιημένων Νοσηλίων (DRGs), ενώ το σύστημα θα εφαρμοστεί πολιτικά σε νοσοκομεία το 2015, το οποίο θα συμπληρώνει τα ισχύοντα κεντρικά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ).
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons