Βορίδης - ΠΙΣ: με κλειστά «χαρτιά» από την πλευρά του υπουργού η πρώτη συνάντηση

Με διάθεση για να μάθει, υπομονετικός, διερευνητικός και καθόλου αλλαζόνας, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς των γιατρών, αλλά με κλειστά τα χαρτιά του, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, στην επίσημη πρώτη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μία συνάντηση που είναι γεγονός, ότι διήρκεσε πολλές ώρες.


Τις ώρες μάλιστα που διήρκεσε η συνάντηση, ο κ. Βορίδης κρατούσε επιμελώς σημειώσεις καταγράφοντας τα αιτήματα του ΠΙΣ και διακόπτοντας συχνά πυκνά τους γιατρούς προκειμένου να ρωτήσει λεπτομέρειες. Πάντως είναι γεγονός, ότι δεν άνοιξε κανένα από τα χαρτιά του ο νέος υπουργός, ούτε και δεσμεύθηκε για να προχωρήσει κάποια από τα αιτήματα του ιατρικού κλάδου.


18-6-2014 Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με ΠΙΣ Ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ) απασχόλησε ιδιαίτερα τον νέο υπουργό Υγείας, ο οποίος ρωτούσε διαρκώς για τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν. Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ζήτησαν από τον κ. Βορίδη, να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα του ΠΕΔΥ.


Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργαστηριακών γιατρών και η αύξηση του προϋπολογισμού των εργαστηρίων, απασχόλησε επίσης τις δύο πλευρές. Μάλιστα ο κ. Βορίδης πρότεινε στους γιατρούς, να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Συνεργασίας για τα θέματα αυτά, ενώ για τα ληξιπρόθεσμα, επεσήμανε ότι θα το δει προσωπικά το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών. Ακόμη, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα ήθελε τα οικονομικά του υπουργείου Υγείας να είναι περισσότερο διευρυμένα το 2015.Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ τέλος, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο μείζον θέμα που απασχολεί την ιατρική κοινότητα και που αφορά ειδικότερα στο «κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή», ενώ δήλωσαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ συγκεκριμένα, δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι τόσο επί της αρχής, όσο και επί της φιλοσοφίας του συγκεκριμένου ζητήματος. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι ούτε και τα απογευματινά ιατρεία έφεραν σημαντικό όφελος στα οικονομικά των νοσοκομείων.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος τάσσεται κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons