Τι είναι οι Κλινικές Βραχείας Νοσηλείας και σε ποια δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν.

Οι Κλινικές Βραχείας Νοσηλείας ή «one day clinics», είναι οι μονάδες στις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς γενική αναισθησία και άλλες ιατρικές πράξεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή των ασθενών, χωρίς νοσηλεία και διανυκτέρευση.

Η σχετική υπουργική απόφαση την οποία έχει ήδη υπογράψει ο απερχόμενος Άδωνις Γεωργιάδης, έχει πάρει το δρόμο της μετά και από την έγκριση του νέου υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη. Η λειτουργία των Κλινικών Βραχείας Νοσηλείας προβλέπεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι μονάδες ημερήσιας νοσηλείας θα μπορούν να λειτουργούν σε νοσοκομεία δυναμικότητας 400 και άνω κλινών, εντός και εκτός του κτιριακού συγκροτήματος, με ειδική στελέχωση και εξοπλισμό, αλλά και σε νοσοκομεία δυναμικότητας κάτω των 400 κλινών, χωροταξικά στον ίδιο χώρο με αυτά, στα οποία λειτουργούν παράλληλα με τα υφιστάμενα τμήματα βραχείας νοσηλείας.Στις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας θα μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες διαγνωστικής, χειρουργικής ή θεραπευτικής φύσεως, για τις οποίες δεν απαιτείται ολική νάρκωση. Κυρίως θα αντιμετωπίζονται οφθαλμολογικά, ΩΡΛ, ορθοπεδικά, γυναικολογικά, δερματολογικά περιστατικά, κ. ά., καθώς και επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.


Οι κλινικές βραχείας νοσηλείας αν αναπτυχθούν σωστά, αναμένεται να συντελέσουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων και στη μείωση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.Πρόσφατη μελέτη του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), έδειξε ότι η ετήσια εξοικονόμηση δαπανών τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τον κρατικό προϋπολογισμό μπορεί να φθάσει έως και τα 225 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με τη μελέτη, η εξοικονόμηση δαπανών για τον ΕΟΠΥΥ θα υπερβαίνει τα 93 εκατ. ευρώ ετησίως (στη μέση διάρκεια νοσηλείας των έξι ωρών) και τα 71 εκατ. ευρώ (στη μέση διάρκεια παραμονής του ασθενούς στην δομή, που είναι 12 ώρες).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons