Ανταλλαγή απειλών Άδωνι και Ιδιωτικών Κλινικών μπροστά στο νέο ενδεχόμενο επίσχεσης υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ


Με επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ απειλούν οι ιδιωτικές κλινικές, αλλά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί ότι οι κλινικές που θα προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινητοποίηση θα χάσουν τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.


Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) την Τρίτη 3 Ιουνίου, συζητήθηκαν τα αιτήματα του κλάδου και εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, άμεσα, τις επόμενες ημέρες.Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης ξεκαθάρισε ότι «όποιος προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα καταγγέλεται η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ.Άλλωστε, συνέχισε, η σύμβαση του ΕΟΠΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές προβλέπει την καταγγελία της συνεργασίας σε περίπτωση άρνησης παροχής υπηρεσιών.Μάλιστα, ο κ. Α. Γεωργιάδης κάλεσε τους ασφαλισμένους να φεύγουν αμέσως από την κλινική που θα τους ζητήσει να καταβάλουν οι ίδιοι τα έξοδα της νοσηλείας τους και να απευθύνονται σε άλλη ιδιωτική ή δημόσια μονάδα.


Από την πλευρά τους «οι Ιδιωτικές Κλινικές στη γενική τους συνέλευση κατέληξαν στα εξής:1. Δεν αποδέχονται τα σημειώματα του Rebate και Claw back που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% και αποφάσισαν την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.2. Ζητούν την άμεση εξόφληση των 4 τελευταίων μηνών του 2013 και των υπολειπομένων 10% του 2012 και 2013 που σκόπιμα παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τα αντιδημοκρατικά, ληστρικά και καταστροφικά για τον κλάδο μέτρα των Rebate και Claw Back.3. Ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στα επίπεδα των υποβολών του 2013 και τον μη υπολογισμό ως δαπάνης του ΦΠΑ και των κρατήσεων υπέρ τρίτων που αποτελούν εσωτερική διακίνηση χρημάτων μεταξύ κωδικών της Γενικής Κυβέρνησης.4. Δεν αποδέχονται καμία περικοπή για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το Α' Εξάμηνο του 2014.5. Ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την ΠΕΙΚ και όχι ατομικών ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλες τις κλινικές, μετά από διαπραγμάτευση με την Ένωση που εκπροσωπεί 131 κλινικές.6. Καλούν τον ΕΟΠΥΥ να μειώσει τις τιμές των ΚΕΝ και των ΝΟΣΗΛΙΩΝ στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτων δίνοντας την δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν την υπολειπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος.7. Καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να στρατευτούν στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού για ανάπτυξη, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας λαμβάνοντας μέτρα αναπτυξιακά και όχι μέτρα που οδηγούν σε μείωση αλλά και διακοπή εργασιών δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου.Στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους οι Κλινικές της ΠΕΙΚ εξουσιοδότησαν εγγράφως και ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε επίσχεση εργασιών προς τον ΕΟΠΥΥ, άμεσα, τις επόμενες ημέρες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons