ΠΕΙΚ: Ανοικτή Επιστολή προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους


10-6-2014

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εντάξει τις δαπάνες για την Υγεία στις μνημονιακές της υποχρεώσεις και μάλιστα σε συνάρτηση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (Α.Ε.Π.) και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Συνέπεια της συνεχούς μείωσης των δυο αυτών παραμέτρων είναι η συνεχής μείωση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου και φυσικά των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπό-χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ποσά που αντιστοιχούν σε 20€ τον χρόνο !!!! για κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, για Νοσοκομειακή Περίθαλψη στον Ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί εμπόδια στην ελεύθερη επιλογή θεραπευτηρίου και ιατρού αλλά και στην πρόσβαση σε νέες διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες.


Δυστυχώς, ενώ η Κυβέρνηση μας οφείλει νοσήλια από το 2007 !!!! ζητά από εμάς, με περισσό θράσος, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, πληρώνοντας ΜΟΝΟ το 50% των υποβαλλόμενων δαπανών.Ήδη, για το 2013, αρνείται να πληρώσει το 50% των ποσών που μας οφείλει και την ίδια πολιτική σκοπεύει να εφαρμόσει και για το 2014 και όπως πάντοτε αναδρομικά.


Εμείς ζητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο.Να πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε και ο ΕΟΠΥΥ έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει.


Όμως ο ΕΟΠΥΥ ζητά από εμάς να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε Χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει για το 50% των υπηρεσιών μας.


Δυστυχώς αδυνατούμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό υλικό, υλικά επεμβάσεων, φίλτρα αιμοκαθάρσεων, οξυγόνο, να καλύψουμε τα έξοδα μισθοδοσίας και διατροφής σου, για να σου παρέχουμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίες, διότι δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη ρευστότητα.


Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας της ανέφικτης Κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία που προσδιορίζεται σε συνεχείς μειώσεις με οριζόντιες μαθηματικές πράξεις.


Έλληνα ασθενή


Συμπάσχουμε μαζί σου προσπαθώντας νυχθημερόν, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και να σου παρέχουμε το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.


Όμως είμαστε αναγκασμένοι, τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με μόνο στόχο την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας.


Σου ζητάμε, εκ των προτέρων, συγγνώμη για την πιθανή ταλαιπωρία σου.


Έλληνα ασθενήΖητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο.Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες παρέχουμε.Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.Σε θέλουμε κοντά μας, μαζί, χέρι-χέρι, για καλύτερες, ασφαλέστερες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.


Το αξίζουμε, το αξίζει ο Ελληνικός Λαός.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons