Άδωνις: Νομιμοποιεί «απάτη» σε βάρος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίαςΌλο και περισσότερες πλέον είναι οι καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες σκοπός... ζωής για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους στενούς συνεργάτες του στο Υπουργείο Υγείας, αλλά κατ' επέκταση και για την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι άλλος απ' το να εξουδετερωθεί μια και για πάντα ο μοναδικός πυλώνας ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Ο υπουργός Υγείας, που τόσο καιρό προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι νομοθετεί προς όφελός του μειώνοντας τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου, έρχεται τώρα με μια πρωτοφανή απόφαση να νομιμοποιήσει απάτη εκατομμυρίων εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών!

Από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή το μνημονιακό μέτρο του clawback, του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία προειδοποιούσε για την παραλυτική έλλειψη ρευστότητας που δημιουργούσε και ζητούσε την απόσυρσή του.

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ήταν συνεπείς στην καταβολή του clawback όλο το προηγούμενο διάστημα, επιστρέφοντας δεκάδες εκατομμύρια ανά εξάμηνο στο κράτος.

Καθώς τα ποσά ήταν δυσανάλογα υπέρογκα, μια προσεκτικότερη μελέτη του τρόπου υπολογισμού του clawback απέδειξε ότι υπάρχει λάθος στη μεθοδολογία που ακολουθούσε το υπουργείο Υγείας στον υπολογισμό του εν λόγω «χαρατσιού».

Αντί να λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού η «καθαρή» τιμή των φαρμάκων, το clawback υπολογιζόταν με βάση τη λιανική τιμή, με αποτέλεσμα να χρεώνονται παράτυπα πολύ παραπάνω οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που στην πλειοψηφία τους έχουν φθηνά φάρμακα. Ο λανθασμένος τρόπος υπολογισμού αντίθετα λειτουργούσε προς όφελος των ξένων πολυεθνικών, που διαθέτουν κατά κύριο λόγο ακριβότερα φάρμακα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε για τη διαπίστωση αυτή, που έγινε από ελληνική εταιρεία, αναγνώρισε το λάθος και δεσμεύθηκε να διορθώσει την αδικία, που έχει κοστίσει στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Καθώς όμως ο μνημονιακότερος των υπουργών δεν ήθελε να χαλάσει την εικόνα του «καλού παιδιού» στα μάτια των τροϊκανών και να παρουσιάσει ξαφνικά «τρύπα» εκατομμυρίων, από λάθος μάλιστα του υπουργείου, ζήτησε χρόνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, φερόμενος να λέει ότι η διόρθωση δεν γίνεται να έχει αναδρομική ισχύ και «κάντε το γαργάρα τώρα και θα το διορθώσω το πρώτο εξάμηνο του 2014».Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δέχτηκε τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη κιόλας ότι δεν θα εξυπηρετούσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, το άνοιγμα ενός ακόμα μετώπου στον τομέα της Υγείας.Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, ακόμα μία φορά παρουσιάζεται ανακόλουθος προς τις δεσμεύσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντί να διορθώσει την αδικία σε βάρος των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων, προτίμησε να νομιμοποιήσει την κατά πολλούς «απάτη», η οποία λειτουργεί προς όφελος ξένων πολυεθνικών.Το πρόβλημα που προβάλλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ότι τα εκατομμύρια που θα έπρεπε να επιστραφούν στις ελληνικές φαρμακευτικές, θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, από τη μεριά της, φέρεται να αρνείται να χρεωθεί αυτό το βάρος και απειλεί να ενημερώσει την τρόικα, τη στιγμή μάλιστα αναμένεται να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς τη χώρα.Έτσι, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δη ο κ. Γεωργιάδης ετοιμάζονται να καλύψουν την απάτη, νομοθετώντας τη λανθασμένη μεθοδολογία ως τρόπο υπολογισμού του clawback!Αυτό που λέει, δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις με τα φθηνά φάρμακα θα συνεχίσουν να πληρώνουν αδίκως, δυσανάλογα υπέρογκα ποσά και «επιδοτεί» τις ξένες πολυεθνικές.Σύσσωμη, πάντως, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ετοιμάζεται να προσφύγει με ομαδικές αγωγές στη δικαιοσύνη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, για να διεκδικήσει χρήματα που παράτυπα κλήθηκε να πληρώσει.Αν και με την τελευταία καταγγελλόμενη ως αδικαιολόγητη κίνηση του κ. Γεωργιάδη, δεν επέμβει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, τότε θα είναι συνυπεύθυνος στη νομιμοποίηση μιας απίστευτης απάτης σε βάρος του μοναδικού βιομηχανικού κλάδου της χώρας που συνεχίζει να συμβάλλει με επενδύσεις και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.Είναι πλέον πασιφανές ότι στην προσπάθειά τους να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που περιμένουν σαν τα... κοράκια πάνω από την Ελλάδα, για να εφαρμόσουν τα κερδοσκοπικά σχέδιά τους, δεν λογαριάζουν απολύτως τίποτα... Έφτασαν στο σημείο -πάντα για το καλό της τρόικας και το κακό των Ελλήνων- να νομοθετήσουν υπέρ της... παρανομίας.Και προφανώς, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...Τι λέτε για όλα αυτά κ. Σαμαρά...Πηγή: Newsbomb.gr


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons