ΕΙΝΑΠ κατά Γεωργιάδη για τους πανεπιστημιακούς διευθυντές στο ΕΣΥ.


Νέο μέτωπο ανοίγει στο χώρο της Υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προσφύγουν κατά απόφασης του υπουργού, με την οποία πανεπιστημιακοί γιατροί μπορούν να γίνονται διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας ΕΣΥ. Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και ένας γιατρός προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η σχετική απόφαση του υπουργού κ. Γεωργιάδη.Με την απόφαση, δίνεται δικαίωμα στους καθηγητές Πανεπιστημίων που διευθύνουν εγκατεστημένες στο ΕΣΥ πανεπιστημιακές κλινικές να διορίζονται διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας.Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ ισχυρίζεται ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ προβλέπει ότι μόνον οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους γιατρούς - μέλη ΔΕΠ (καθηγητές Πανεπιστημίων).

Σύνταγμα


Στο κείμενο της προσφυγής επισημαίνει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα και στην συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας και της ελεύθερης πρόσβαση και σταδιοδρομίας κάθε Έλληνα πολίτη στις δημόσιες θέσεις “κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας”.

Εκτιμά, δε, ότι η απόφαση Γεωργιάδη είναι παράνομη και αντίθετη στο νομικό καθεστώς για το ΕΣΥ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons