"Καταπέλτης" ο ΙΣΑ για την επιβολή πλαφόν από τον Άδωνι

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Υγείας δίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σχετικά με την τροπολογία, που αναμένεται να φέρει στην Βουλή προς ψήφιση αύριο ο Άδωνις Γεωργιάδης, και με την οποία επαναφέρει το πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων.


Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ καταγγέλει την “αδιανόητη αδικία” τέτοιου είδους οριζόντιων περικοπών και σπεύδει να χαρακτηρίσει ως “λογιστικά προχειρολογήματα” τις αιτιολογίες του υπουργού Υγείας αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασής του για την επαναφορά του πλαφόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός του, Γ. Πατούλης και ο Γ.Γραμματέας, Στ. Τσούκαλος:

“Απέναντι στις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας περί επαναφοράς του πλαφόν συνταγογράφησης μέσω τροπολογίας, παρά την απόφαση του ΣτΕ για «πάγωμα» του μέτρου μετά από την προσφυγή του ΙΣΑ, οφείλουμε να καταγγείλουμε την αδιανόητη αδικία, μέσα από τέτοιου είδους οριζόντιες περικοπές, όχι μόνο για τον ιατρικό κόσμο που συνταγογραφεί, αλλά κυρίως για τον ανήμπορο ασθενή πολίτη που στερείται το πιο σημαντικό κοινωνικό αγαθό: το φάρμακό του.

Αντί, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εξοικονομήσει χρήμα, κόβοντας τα φάρμακα των ασφαλισμένων, επειδή όπως δημοσίευσε: «από τη στιγμή που ίσχυσε η άρση του πλαφόν, οι συνταγές αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο και η φαρμακευτική δαπάνη κατά 20 εκατ. ευρώ», όφειλε, να είχε δημιουργήσει, τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα επιφέρουν την εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης, με προσανατολισμό ευρωπαϊκό και όχι ανθρωποκτόνο.

Θα έπρεπε δηλαδή το Υπουργείο Υγείας να έχει σπεύσει ταχέως και να έχει δημιουργήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, ώστε ο καθένας που έχει ανάγκη το φάρμακό του να το λαμβάνει και εκείνοι οι οποίοι ασχημονούν απέναντι στο δημόσιο πλούτο να παύουν να έχουν κάθε δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε είδους υγειονομικές παροχές, σε προμήθειες και σε αποφάσεις, ανεξαρτήτως από το διοικητικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.Τέτοιου είδους λογιστικά προχειρολογήματα με οριζόντιους τρόπους, όπως ο «κόφτης» του πλαφόν, βρίσκουν επιστημονικά και ηθικά τον ιατρικό κόσμο.Κόκκινη γραμμή για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών είναι ότι η συνταγογραφία δεν εμπίπτει σε απόλυτα λογιστικά κριτήρια διότι είναι ιατρική πράξη με επιστημονική ευθύνη τη ζωή του αρρώστου.Γι αυτό απαιτούμε, ο οποιοσδήποτε εξορθολογισμός, του οποίου είμαστε θιασώτες, να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια, βάσει των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Διαγνωστικών Πρωτοκόλλων και των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines)Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να είναι Θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας με μία κεντρική κύρια στόχευση: να δράσει έντονα όπου υπάρξει ανάγκη για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή Περίθαλψη στους Πολίτες και την Ανθρώπινη και Επιστημονική Αξιοπρέπεια στους Υγειονομικούς Λειτουργούς της.”
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons