ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Η άκαμπτη μνημονιακή εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας για αλόγιστη περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας οδηγεί σε αδιέξοδο.Με τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό για το 2014, σαν συνέχεια συνεχώς μειούμενων προϋπολογισμών υγείας, ούτε οι ασθενείς θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, ούτε τα μικρά εργαστήρια των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων να επιβιώσουν.Εάν επιτρέψουμε να επικρατήσει η λογική της κυβέρνησης για περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς καμία μελέτη των πραγματικών αναγκών και χωρίς μέριμνα για την αποφυγή κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και μονοπώλησης του χώρου, δύο είναι οι πιθανές προοπτικές. Είτε θα εξοντωθούν τα μικρομεσαία εργαστήρια της γειτονιάς, είτε θα πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του.Εμείς δεν δεχόμαστε αυτή την προοπτική.

Είναι φανερό. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα στον χώρο της εργαστηριακής ιατρικής. Οι τζίροι των μεγάλων επιχειρήσεων τους επιτρέπουν να «διαπραγματεύονται» χωρίς να υπολογίζουν την επιβίωση των μικρών εργαστηρίων.Ακόμα πιο φανερό είναι πως αν επιτρέψουμε να συνεχίζεται η καταστροφική μνημονιακή πολιτική στην υγεία , λύση για τα προβλήματα μας δεν υπάρχει.Με ψηλά το κεφάλι, με αλληλεγγύη και συμπαράταξη με το λαό που ταλαιπωρείται, ένα δρόμο έχουμε. Να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πολιτική.ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ, ΓΓ ΠΕΕΒΙ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΤΑΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΟΣΙΠΥπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons