«Ύποπτες» αλλαγές στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Διαβήτη.Την έντονη ανησυχία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) έχει προκαλέσει η πρόσφατη αντικατάσταση της Προέδρου Μ. Μπερνουμπή και ενός μέλους της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Πάθηση.

Η ΕΛΟΔΙ διερωτάται τι εξυπηρετούν οι αντικαταστάσεις στην Επιτροπή, καθώς οι δύο γιατροί που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν Πρόεδρο και μέλος είναι άγνωστοι στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη. Επιπλέον, όπως τονίζει η Ομοσπονδία, οι εν λόγω ιατροί δεν φαίνεται να έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα κανένα έργο στο τομέα, ικανό να δικαιολογήσει την τοποθέτησή τους στην ευαίσθητη αυτή θέση.


«Είναι αυτονόητο ότι τα άτομα που απαρτίζουν τη Γνωμοδοτική επιτροπή, ιατροί παθολόγοι ή ενδοκρινολόγοι, πρέπει να είναι επιστήμονες με βαθιά γνώση και πολυετή επιστημονικά τεκμηριωμένη εμπειρία στον σακχαρώδη διαβήτη. Στην αντίθετη περίπτωση, το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες», σημειώνεται.Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αντικατάσταση της προέδρου Μαριάννας Μπερνουμπή, 4 ημέρες πριν την επιτυχή διοργάνωση ημερίδας για το Διαβήτη, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.


«Απευθυνθήκαμε πρώτα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ρωτήσαμε τους λόγους της παραπάνω αντικατάστασης. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση. Γνωρίζουμε ότι και η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για το ίδιο θέμα με έγγραφό της προς το Υπουργείο Υγείας», καταλήγει η ΕΛΟΔΙ.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons