Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.
Πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να αποφέρει στην Ελλάδα, η πρωτοποριακή έρευνα που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Τη σημασία της έρευνας στα ελληνικά Πανεπιστήμια, ανέλυσε ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας μιλώντας στο 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας συνεργάζεται με τη Βιανέξ για τη δημιουργία του εμβολίου κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας και αυτή η συνεργασία μπορεί να αποφέρει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα.Ο κ. Ματσούκας τόνισε ότι ο φάκελος των προκλινικών μελετών αναφορικά με το εμβόλιο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι έτοιμος και θα κατατεθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.Ο καθηγητής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη ενός νέου φαρμακευτικού προϊόντος για μία σκληρή ασθένεια, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και μάλιστα με ιδιότητες ανοσορρύθμισης της ασθένειας, δηλαδή με ιδιότητες εμβολίου.
Χαριτολογώντας τόνισε δε ότι «από τότε που μας ανέθεσε το πρότζεκτ αυτό η Βιανέξ και η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχουμε χάσει τον ύπνο μας, αλλά αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα φτάσουμε νικηφόρα στο τέλος της διαδρομή».
Η συνεργασία με τη Βιανέξ μπορεί να αποφέρει 2 δις στην Ελλάδα, τόνισε με έμφαση ο κ. Ματσούκας, προτρέποντας την πολιτεία να ενισχύσει τέτοιου είδους προσπάθειες που ανεβάζουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο επιστημονικό στερέωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας επισκέπτονται κατά καιρούς κορυφαίοι ερευνητές και νομπελίστες προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της έρευνας και να μιλήσουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις δόθηκε από τη δισέγγονη του Δαρβίνου.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons