Δελτίο Τύπου ΠΙΣ: Η αδιαλλαξία του υπουργού Υγείας οδηγεί στην επίσχεση εργασίας από τις 12 ΜαΐουΑθήνα, 5 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η αδιαλλαξία του υπουργού Υγείας οδηγεί στην επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου

Επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου 2014, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ιατρικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, αποφάσισε ομόφωνα η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, το Σάββατο 3 Μαΐου στην Αθήνα.

Το αδιέξοδο το οποίο προέκυψε τελικά στον διάλογο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελληνίας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, βαρύνει αποκλειστικά και μόνον την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει ικανοποιητική και αποτελεσματική περίθαλψη στους πολίτες μέσα από προϋπολογισμό δαπανών που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες και όχι προϋπολογισμό που θα οδηγεί σε εξαθλίωση, καθώς και η ανικανότητα διοικητικών και πολιτικών παραγόντων να εφαρμόσουν κανόνες συνταγογράφησης και ελέγχου των διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον κλάδο του ιατρικού σώματος σε σημείο να μην μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης.

Για τον λόγο αυτό, ο Π.Ι.Σ. με τους εμπλεκόμενους φορείς, καλεί Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 13.15 (Αίγλη Ζαππείου), προκειμένου να ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη περίσκεψη και ψύχραιμη εκτίμηση, διότι δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να ζημιώσουμε τους πολίτες.


Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους Υγείας, χωρίς η διοίκηση του Οργανισμού να υπολογίζει τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.Πρόταση για την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίαςΜετά από εξαντλητική συζήτηση όλων των άρθρων της Νομοθεσίας, που προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. και την Επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό, εγκρίθηκε ομόφωνα κατ άρθρο και στο σύνολό της η προταθείσα Νομοθεσία, η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για Νομοθετική ρύθμιση.Η αναμόρφωση της Νομοθεσίας ήταν μία υπόσχεση της σημερινής Διοίκησης, γιατί το πλαίσιο που την διείπε μέχρι σήμερα, στηριζόταν σε αναγκαστικούς Νόμους του 1939 και Βασιλικά Διατάγματα του 1957.Ελήφθη υπόψιν η Ευρωπαϊκή και Διεθνής εμπειρία και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο Νομοθεσίας, που στοχεύει στη σύγχρονη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και στη λειτουργία των ιατρών, με κύρος, ηθική και αξιοπρέπεια.Η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων θα συμβάλλει στις αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία για την άσκηση πολιτικής στην Υγεία, η οποία θα προστατεύει και θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε πολίτη στην υγεία και θα μεριμνά για όλες τις δράσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή περίθαλψη.Η επίπονη, διάρκειας ενός έτους περίπου προεργασία για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου, έφερε αποτελέσματα τα οποία ικανοποιούν τον ιατρικό κόσμο και επιβραβεύουν όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, με την ομόφωνη έγκριση του ιατρικού σώματος.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons