Αξιολόγηση γιατρών και νοσηλευτών: Mία ακόμη αφορμή για απολύσεις
Ένα ακόμη crash test περιμένει σε λίγο καιρό τους γιατρούς και νοσηλευτές σε όλη την χώρα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κλείνει ήδη το μάτι» στο επόμενο βήμα της διαθεσιμότητας, που ονομάζεται αξιολόγηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιολόγηση σε γιατρούς του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ αλλά και σε νοσηλευτές, θα ξεκινήσει προς το καλοκαίρι, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, και το βήμα αυτό, θα αποτελέσει μία καλή δικαιολογία για μαζικές απολύσεις στον πολύπαθο χώρο της υγείας, ο οποίος είναι γεγονός ότι έχει ταλανιστεί σφόδρα από τον μνημονιακότερο ίσως υπουργό της κυβέρνησης- όπως έχει χαρακτηριστεί- κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Διότι εάν τα κριτήρια για την αξιολόγηση των γιατρών όπως ακούγεται είναι πόσα γενόσημα συνταγογραφούνται, τι πληρότητες εμφανίζουν οι δομές και οι Κλινικές και πόσα έσοδα φέρνει ο ιατρικός κόσμος, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η αξιολόγηση δεν αποτελεί παρά μία καλή αφορμή για έξοδο από το σύστημα πολλών εργαζομένων.


Διότι αυτά θα είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση, μην έχετε καμία αμφιβολία. Για ακόμη μία φορά λοιπόν, τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα είναι καθαρά λογιστικά, στην λογική της μείωσης για πολλοστή φορά των δαπανών της υγείας, και βεβαίως χωρίς καμία πρόνοια για τους ασθενείς και τις ανάγκες τους.


Και ενώ στην Γαλλία για παράδειγμα, τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται είναι ποιοτικά και υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τις ανάγκες των ασθενών αλλά και του ίδιου του συστήματος, εμείς στην Ελλάδα – με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούν οι πολιτικοί ταγοί μας- διαπνεόμαστε δυστυχώς από την μιζέρια σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να μας αξίζει και χωρίς να το θέλουμε.


Αξίζει να θυμηθούμε, ότι σε δημόσιο νοσοκομείο της Γαλλίας ο Νικολά Σαρκοζί πριν μερικά χρόνια, είχε τονίσει με έμφαση ότι εάν οι τοκετοί ετησίως ήταν λιγότεροι από 1.300 ή 1.500 τότε το νοσηλευτήριο αυτό θα έκλεινε.


Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης, τα «κεφάλια» του υπουργείου Υγείας προσανατολίζονται να μειώσουν ακόμη και τα χειρουργεία στον βωμό της αξιολόγησης και της μείωσης των δαπανών υγείας.


Εάν μάλιστα εφαρμοσθούν οι σφαιρικοί προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία, τότε φαινόμενα όπως μείωση σοβαρών επεμβάσεων ή και εξετάσεων ακόμη, θα είναι καθημερινό ίσως φαινόμενο. Αυτό που ενδιαφέρει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως σχολιάζουν γιατροί, είναι με κάθε τρόπο οι οριζόντιες περικοπές.


Ένα ακόμη εξοργιστικό νέο που ακούγεται, είναι ότι στα πλαίσια της αξιολόγησης, θα υπάρξουν ακόμη και ποινές όχι μόνο στους γιατρούς αλλά και στα ίδια τα νοσηλευτήρια. Ποιες θα είναι αυτές; μελετώνται ήδη από στελέχη του υπουργείου Υγείας, αλλά ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να μειωθούν κλίνες σε νοσοκομεία, ή εάν για παράδειγμα υπάρχουν δύο ίδιες Κλινικές σε δημόσιο νοσηλευτήριο και η μία αποδειχθεί «άτακτη», δηλαδή νοσηλεύει περιστατικά πολλές ημέρες και δεν τα διώχνει, τότε είναι πιθανόν η Κλινική αυτή να κλείσει.


Δυστυχώς έχουμε να δούμε πολλά ακόμη ευτράπελα και τραγικά μαζί στο κομμάτι της υγείας, το οποίο έχει πληρώσει βαρύ κεφαλικό φόρο στα χρόνια του Μνημονίου.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons