Ποσοστό κέρδους φαρμακοποιών – ανασφάλιστοι, στα προαπαιτούμενα για τις δόσεις της τρόικας
Στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η χώρα, προκειμένου να λάβει δύο επιπλέον δόσεις του δανείου, περιλαμβάνεται η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.
Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ξανά ο τομέας της Υγείας σε σχέση με τις προϋποθέσεις για εκταμίευση των δόσεων του δανείου προς τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Eurogroup, συμφωνήθηκε η καταβολή μίας μεγάλης δόσης 6,3 δισ. ευρώ και δύο μικρών, από 1 δισεκατομμύριο η κάθε μία.

Για κάθε μία από τις μικρότερες δόσεις, η χώρα πρέπει να είναι συνεπής σε 12 (6 + 6) προαπαιτούμενα.Συγκεκριμένα, έως τον Ιούνιο πρέπει να έχει ψηφίσει νόμο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι εκτιμώνται ότι είναι 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι.Σχετικές δηλώσεις έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας ότι η σχετική διάταξη θα έρθει στη Βουλή έως τον Ιούνιο.

ΠοσοστόΤο δεύτερο προαπαιτούμενο, το οποίο πρέπει να εκπληρωθεί τον ίδιο μήνα, είναι η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.

Η ενέργεια αυτή προβλέπεται και στο τελευταίο μνημόνιο που υπογράψει η χώρα μας και είχε τεθεί από την τρόικα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας.

Είχε συμφωνηθεί, όμως, να μην υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία έως τις εκλογές, καθώς ο κλάδος των φαρμακοποιών είχε υποστεί σειρά επιπτώσεων από άλλα μέτρα (άνοιγμα επαγγέλματος, απελευθέρωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).ΕπικουρικάΈως τον Ιούλιο, η κυβέρνηση καλείται – μεταξύ άλλων - να συγχωνεύσει όλα τα επικουρικά Ταμεία και να περάσει διάταξη για κατάργηση του “κοινωνικού πόρου” από την 1η Ιανουαρίου 2015.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons