ΠΙΣ: Συνάντηση με Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας






Τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα για την άμεση αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των γιατρών για τις αμοιβές των υπηρεσιών για τις οποίες έχουν εκδοθεί τιμολόγια, αλλά δεν έχουν εξοφληθεί με τα πιστωτικά τιμολόγια του clawback και του rebate, εισέπραξαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, μετά από αίτημα και πρόσκληση του Προέδρου του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλη Βλασταράκου. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε να περιληφθούν όλα στη φορολογική δήλωση χρήσης του 2013, ώστε να μην φορολογηθούν εισοδήματα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.


«Η υπόσχεση του Υπουργού για νομοθετική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων, αναμένουμε να υλοποιηθεί και είχαμε για αυτό την δέσμευσή του, ότι θα γίνει σύντομα. Τονίσαμε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα ιατρεία και τα εργαστήρια, με τις υφιστάμενες συνθήκες και την αδυναμία είσπραξης αμοιβών, για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι οφειλές σε Τράπεζες, Εφορίες, προσωπικό, υλικά, είναι μεγάλες και έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο, πάρα πολλούς ιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς. Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία μετά και από την δέσμευση του Υπουργού, να ανταποκριθεί σύντομα στις υποχρεώσεις της και να μην μείνουν πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, διότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος.

Επίσης, ζητήθηκε να εξοφληθούν οι καθυστερούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 και των νέων Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012, καθώς και οι τρέχουσες οφειλές όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.


Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των γιατρών συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδηκαιτη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους παρόχους υγείας, τον προϋπολογισμό των παροχών υγείας και την εκτέλεσή του, το πλαφόν για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την υπογραφή των νέων συμβάσεων, μετά από την οριστική διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων.


Η συζήτηση στο Υπουργείο Υγείας θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών οπότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.










πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons