Οι νέες συμφωνίες με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ
Ξεκίνησε χθες η Μεγάλη Εβδομάδα των διαπραγματεύσεων του ΕΟΠΥΥ με όλους τους παρόχους. Στόχος να επέλθουν μέχρι τον Ιούνιο οικονομικές συμφωνίες ανάλογα με τον όγκο και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών καθώς και να συμφωνηθούν "ποινές" για τυχόν υπέρβαση στις δαπάνες! Βέβαια, ακόμη, δεν ξέρουμε τον προϋπολογισμό (sic)...

Οι οικονομικές συμφωνίες θα διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

1. Όγκου − τιμής («price volume agreements»). Οι συμφωνίες αυτού του είδους, επιφέρουν μειώσεις − εκπτώσεις στις τιμές στην περίπτωση υπέρβασης των πωλήσεων, που έχουν συμφωνηθεί προκαταβολικά.

2. Επιμερισμού του κινδύνου («risk sharing agreements»). Αφορά συμφωνίες συμμετοχής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα, βασιζόμενοι στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων, με έκπτωση επί των τιμών υπηρεσιών και προϊόντων.

3. Εκπτώσεις («rebates»). Συμφωνίες πρόσθετης κλιμακούμενης επιστροφής, ανάλογα με το συνολικό όγκο πωλήσεων των προϊόντων ή παροχής των υπηρεσιών. Ήδη, εφαρμόζονται αλλά με προβλήματα σε φαρμακοποιούς, φαρμακοβιομηχανίες και διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.


Την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις και τις προαναφερόμενες συμφωνίες θα έχει η λεγόμενη Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, που συγκροτήθηκε πρόσφατα με πρόεδρο τον κ. Θανάση Βοζίκη, λέκτορα του πανεπιστημίου Πειραιώς. Ακόμη, στην επταμελή επιτροπή συμμετέχουν και οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΟΠΥΥ.


Τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται σε αρκετές χώρες, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν ως πονοκέφαλο τη σημαντική αύξηση των δαπανών υγείας λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και την πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας. Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, οι πιο προηγμένες χώρες έχουν δημιουργήσει φορείς αξιολόγησης της ιατρικής τεχνολογίας (φάρμακα κλπ), ώστε να ξοδεύουν τεκμηριωμένα τα χρήματα.


Εμείς την ίδια ώρα πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό. Εδώ και 4 χρόνια δεν μπορούμε να εκδώσουμε ένα σωστό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Καθε φορά, οι ενστάσεις των εταιρειών πέφτουν βροχή. Και έχουμε και την παγκόσμια πρωτοτυπία, τις ενστάσεις να τις χειρίζεται ο ίδιος ο φορέας, που φέρεται να κάνει τα λάθη. Μύλος δηλαδή...


Στη θεωρία λοιπόν ακούγεται ωραίο να γίνουν επιτέλους διαπραγματεύσεις με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ. Το ερώτημα είναι: Τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο και οι πάροχοι έχουν τη γνώση και την ωριμότητα να φέρουν σε πέρας το επίπονο αυτό έργο; Πολύ φοβάμαι ότι μετά τη μεγάλη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων, θα έρθει ο Γολγοθάς, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την Ανάσταση...
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons