Μπάζουν τα "παράθυρα" στο ΕΣΥ ...του Αιμ.ΝεγκήΧθες, ήταν μία ημέρα ορόσημο για το χώρο της πληροφορικής. H Microsoft σταμάτησε σε όλο τον κόσμο - φυσικά και στην Ελλάδα - την υποστήριξη του πιο διαδεδομένου λειτουργικού της, των Windows XP. Με έκπληξη λοιπόν παρατηρώ ότι στη χώρα μας ουδείς δείχνει να ασχολείται και δη στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς διεθνώς θεωρείται ότι στόχος επιθέσεων θα είναι ιατρεία και νοσοκομεία...Το θέμα κυριαρχεί στα ξένα μέσα ενημέρωσης και απασχόλησε τους τελευταίους μήνες πολλές κυβερνήσεις. Στη Βρετανία, η κυβέρνηση Κάμερον ήρθε σε απευθείας διαπραγμάτευση με την Microsoft και πέτυχε

- καταβάλλοντας αδρό τίμημα - να συνεχίσει να λαμβάνει υποστήριξη για τα XP, το Office 2003 και το Exchange 3003 μέχρι τον Απρίλιο του 2015.Κάτι ανάλογο έκανε και η κυβέρνηση της Ολλανδίας για να συνεχιστεί η υποστήριξη για περίπου 40.000 υπολογιστές με XP μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο.Βέβαια, η ίδια η Microsoft προσέφερε παγκοσμίως επέκταση της υποστήριξης για ένα χρόνο με πρόσθετη αμοιβή. Όμως, όρισε το ποσό αυτό στα 200 δολάρια ανά χρήστη - κατά τους αναλυτές το ποσό είναι τσουχτερό γιατί η Microsoft θέλει να απομακρύνει πάση θυσία τους χρήστες από τα XP, προσδοκώντας προφανώς νέα έσοδα από τα Windows 7 και 8.

"Μα καλά και τι μας ενδιαφέρει αυτό στο χώρο της υγείας;", μπορεί να αναρωτιέστε. Και όμως ο κλάδος της υγείας θεωρείται ως ο πιο ευάλωτος, αφού πλέον τα προσωπικά δεδομένα υγείας αποτελούν πολύτιμη λεία για τους χάκερς. Μάλιστα, έρευνα στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 10% των παρόχων υγείας, όπως νοσοκομεία και ιατρεία, χρησιμοποιούν ακόμα τα XP και θα είναι ο υπ' αριθμόν ένας στόχος των χάκερς!Την ίδια ώρα εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνον του δικαίου. Και φυσικά ως είθισται θα "τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε" όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Όλα σχεδόν τα ιατρεία, φαρμακεία, νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά) χρησιμοποιούν πληροφοριακά συστήματα. Ειδικά, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, η πλειοψηφία των χρηστών δουλεύει πάνω σε Windows XP!Τι κάνει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας; Μάλλον τίποτε. Ο Άδωνις βλέπει υποψήφιους δημάρχους στο γραφείο του... Τώρα αν συζητούν τι θα κάνουν με τα Windows XP ή όχι, θα σας γελάσω...Ο υπουργός Υγείας οφείλει να συγκαλέσει μία σύσκεψη με όλους τους φορείς, την ΗΔΙΚΑ, τις ΥΠΕ και τις εταιρείες πληροφορικής, που έχουν εγκαταστήσει συστήματα στα ελληνικά νοσοκομεία, ώστε - έστω και στο και πέντε - να διερευνηθεί ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το ελληνικό σύστημα υγείας και πως αυτοί θα αντιμετωπιστούν. Πριν αρχίσουν να μπάζουν τα "παράθυρα"...


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons