ΙΣΑ: Διυπουργικές δεσμεύσεις για τους λειτουργούς ΥγείαςΙΣΑ: Διυπουργικές δεσμεύσεις για τους λειτουργούς Υγείας  • Υπόσχεση Γεωργιάδη για ποινή στη χορήγηση φάρμακων χωρίς ιατρική συνταγή

  • Υπόσχεση Στουρνάρα για αποκατάσταση άδικης φορολόγησης σε μη εισπραχθέντα


Τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για αυστηρή εφαρμογή της ιατρικής συνταγής στα Συ.Φα και τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για έκδοση ειδικής διάταξης που θα αποκαθιστά την άδικη φορολόγηση των γιατρών κατοχύρωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκο και τους εκπροσώπους των λοιπων ιατρικών φορέων, στα πλαίσια της Διυπουργικής Συνάντησης με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκου, και στην οποία παρευρέθησαν, εκτός από τον ίδιο και τον κ.Πατούλη ως Πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) και του ΙΣΑ, η Ταμίας του ΠΙΣ και Πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά, Βάνα Ανεμοδουρά, καθως και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιων: ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ και Ταμίας του ΙΣΑ ΦώτηςΠατσουράκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ Θεοδωρος Χατζηπαναγιώτου και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιώργος Μπάκας.


Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η επικείμενη άδικη φορολόγηση των γιατρών για μη εισπραχθέντα κέρδη, μέσα από τα πιστωτικά τιμολόγια του rebate και του clawback του 2014, τα όποια θα αφορούν την χρήση του 2013: Αν τα πιστωτικά τιμολόγια δεν εκπέσουν από τα έσοδα του 2013 ,τα όποια αφορούν, γιατροί και ιατρικές εταιρείες θα κληθούν ναπληρώσουν δυσβάστακτους φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν, κάτι που θα σημάνει και την τελική οικονομική καταστροφή τους.


Τονίζοντας το επείγον του θέματος για την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης της αδικίας εις βάρος των γιατρών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούληςδήλωσε:«Οι γιατροί μας είναι στο χείλος του γκρεμού.Αν δε λάβετε άμεσα μέτρα, για τα οποία σας προειδοποιούμε από το Νοέμβριο 2013, η εφαρμοζόμενη πολιτική σας θα οδηγήσει όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς της γειτονιάς στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και την οριστική εξόντωση».


Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως την αδικία αυτή και ότι θα επιληφθεί άμεσα για την έκδοση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης, όπως είχε ζητήσει ο ΙΣΑ από το Νοέμβριο του 2013.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στις απαράδεκτες καθυστερήσεις αποπληρωμής των γιατρών και των εργαστηρίων σε ληξιπρόθεσμα και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που σταθερά ξεπερνούν τους 6 μήνες. «Απαιτούμαι διαφάνεια, συνέχεια και συνέπεια στον τρόπο, στο χρόνο και στο ύψος της αμοιβής των επισκέψεων, των πράξεων και τον εργαστηριακών εξετάσεων»τόνισε ο κ.Πατούλης


Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εντός 60 ημερών, που προέβλεπε ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο δεν έγινε ΠΟΤΕ πραγματικότητα, αλλά τεχνηέντως ο Οργανισμός «ξέχασε» τα ποσά που οφείλει στους γιατρούς από τις συγχωνεύσεις των μικρών ταμείων που εισήλθαν μετά τη έναρξη του (ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ κλπ), ενώ αποσπασματικά «θυμήθηκε» να πληρώσει κάποιους μήνες από τις οφειλές του 2010 και του 2011. Δείτε τα οφειλόμενα ποσά ΕΔΩ.Παράλληλα, αποσιωπώνται πάλι εντέχνως, τα δεδουλευμένα των γιατρών που δε εκκαθαρίστηκαν, αφού δεν έγινε εκκαθάριση, αλλά μόνο πρόχειρος λογιστικός έλεγχος στο 90% των καταβληθέντων, με μετέωρο το άλλο 10% των ποσών και του 2012 και του 2013.


Στην άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων και στη σταθερή αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών συμφώνησε και ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίον ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, μετά τη διυπουργική στο Υπουργείο Οικονομικών, για τη διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.


Η συζήτηση έγινε με αφορμή την αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΕΔ με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να επιλυθεί το θέμα α) των ισοδύναμων μέτρων που ζητά η Τρόικα, μετά την αναστολή του πλαφόν που πέτυχε ο ΙΣΑ στο ΣτΕ και β) και των κονδυλίων για εργαστηριακές εξετάσεις στην ΠΦΥ, στα πλαίσια των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ. «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας που αυτό το κατάλαβε το ΣτΕ και με την προ ολίγων ημερών 59/2014 απόφαση του, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που υποβάλλαμε για το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Πιστεύουμε ότι τα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ δεν πρέπει να αφορούν οριζόντιες περικοπές που αφαιρούν από τον άρρωστο την περίθαλψή του. Θεωρούμε όμως ότι ο πρώτος και κύριος τρόπος εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, είναι η σύσταση ενός Οργάνου του Υπουργείου Υγείας που θα ελέγχει τη χορήγηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ στα φαρμακεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Πατούλης.


Ο Υπουργός Υγείας έδειξε κατανόηση στα δίκαια αιτήματα των γιατρών, που όπως είπε έχουν επιστημονικά ερείσματα και τους διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα επιβάλλει ποινή στους παραβάτες του Ν.1049/29-4-2013 για τη χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.


Τέλος, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων υποσχέθηκαν ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους, με όλους τους γιατρούς και για όλους τους γιατρούς, και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κινητοποιήσεων, ώστε να κατοχυρώσουν τα αυταπόδεικτα σε άλλες χώρες δίκαια αιτήματά τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons