Κοινή πολιτική υγείας αποφάσισαν οι ευρωπαίοι υπουργοί.


Την ανάγκη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τις πολιτικές Υγείας στην Ευρώπη, διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.Η κοινή προμήθεια εμβολίων για όλες τις χώρες της ΕΕ, η συνεργασία στην υγειονομική παρακολούθηση των μεταναστών, και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ηλεκτρονική υγεία είναι οι τρεις τομείς, στους οποίους υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας, διαπίστωσαν οι υπουργοί Υγείας.


'Οπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας Τ. Μποργκ, μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να απαντήσουν τα κράτη μέλη εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο προαιρετικό πρόγραμμα κοινής παραγγελίας εμβολίων, που θα έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών.


«Υπάρχουν χώρες που έχουν ακόμη κάποιες επιφυλάξεις για την κεντρική προμήθεια των εμβολίων και άλλες που ίσως χρειαστεί να το "περάσουν" από τα κοινοβούλια τους, αλλά εκτιμώ ότι τελικά οι περισσότερες θα συμφωνήσουν» ανέφερε ο κ. Μπόργκ.
Σε ότι αφορά την πολιτική υγείας της ΕΕ για τους μετανάστες έγινε σαφές, όπως είπε και ο 'Έλληνας υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ότι δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά την κάθε χώρα ξεχωριστά, καθώς τα κονδύλια που απαιτούνται εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η γεωγραφική της θέση.


«Τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί στη χώρα μας 150 εκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψη των μεταναστών» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, που αναφέρθηκε στις αποφάσεις του άτυπου συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες είναι δικαίωμα κάθε μετανάστη, η πρόσβασή του στην υγεία, η ανάγκη για ειδικές υπηρεσίες περίθαλψης παιδιών και εγκύων, αλλά και καταγραφή συγκεκριμένων οδηγιών για νοσήματα.


Ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας αναφερόμενος στη βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας, ανέφερε το παράδειγμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα, αλλά και το επιτυχημένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέτρα που συνέβαλαν, όπως είπε, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τους ανασφάλιστους.


Από την πλευρά του, ο Α. Γεωργιάδης εξήγησε ότι στόχος είναι, άμεσα όλοι οι ανασφάλιστοι στη χώρα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στις υπηρεσίες Υγείας αλλά και στα φάρμακα που χρειάζονται και υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «ο Βρετανός ομόλογος, μού είπε στο συμβούλιο κάτι που στη χώρα του θεωρείται αυτονόητο και εδώ ακόμα διαφωνούμε για το αν είναι σωστό ή λάθος. Αφορά τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων. Στη Βρετανία είναι 83% και στη χώρα μας μόνο 20%, αυτό τα λέει όλα».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons