Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «απλοποίηση» της αδειοδότησης επιχειρήσεων


Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο -«σκούπα» του υπουργείου Ανάπτυξης για την «απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων», το οποίο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την «απαλλαγή» των επιχειρηματικών κεφαλαίων από «ενοχλητικούς» κρατικούς ελέγχους πριν από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, «από το σύστημα που ισχύει σήμερα, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρώτα την άδεια του κράτους, περνάμε στο νέο καθεστώς που συνίσταται στο ότι, όλες οι επιχειρήσεις επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση της δημόσιας διοίκησης...».Ο Κ. Χατζηδάκης σε σχετική δήλωσή του, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, υπογράμμισε τη συνεργασία που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων με την Παγκόσμια Τράπεζα για τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου «...που απλουστεύει ριζικά τις αδειοδοτήσεις και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται πράγματι μια χώρα φιλική στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους».Πρόσθεσε ότι εντός του έτους θα εκδοθούν όλα τα απαιτούμενα Προεδρικά Διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται «προκειμένου ο νόμος αυτός να πάρει σάρκα και οστά το ταχύτερο δυνατό» και για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ειδικό γραφείο συντονισμού με εκπροσώπους από το γραφείο του πρωθυπουργού και από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε «...να μην καθυστερήσουμε καθόλου».

Σε αυτήν την «ομάδα παρακολούθησης» εφαρμογής του νέου καθεστώτος θα συμμετέχουν επίσης ενεργά η Παγκόσμια Τράπεζα και η «Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα» (Task Force), αφού όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης «η εμπλοκή των διεθνών μας εταίρων είναι πολύτιμη καθώς διασφαλίζει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί σε άλλες χώρες».

Στο νομοσχέδιο - «σκούπα» προβλέπεται, ανάμεσα σε άλλα, η έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης με μία απλή υπεύθυνη δήλωση «αυτοσυμμόρφωσης» καθώς πλέον οι έλεγχοι - που θα γίνονται από «πιστοποιημένους» φορείς και ιδιωτικούς - μετατίθενται από το στάδιο έκδοσης της άδειας στο στάδιο λειτουργίας της επιχείρησης.

Αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς των υποδομών, της βιομηχανίας - από μεταποίηση τροφίμων και ποτών μέχρι επεξεργασία μετάλλων - αγροκτηνοτροφικές μονάδες, τουριστικές εγκαταστάσεις, πολυκαταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε επιχειρηματικά σχέδια για έργα χερσαίων και εναέριων μεταφορών, λιμενικών εγκαταστάσεων, εξορυκτικών δραστηριοτήτων, τουριστικές εγκαταστάσεις και έργα αστικής ανάπλασης - εμπορικά κέντρα, χώροι στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις - πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υδατοκαλλιέργειες, βιομηχανία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεταφορά Ενέργειας, καυσίμων και χημικών ουσιών.

Εξαιρούνται μόνο οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ και οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ενώ ειδικά για τα επιχειρηματικά Πάρκα προβλέπει την παροχή μιας γενικής άδειας ίδρυσης, η οποία θα καλύπτει στη συνέχεια τις επιχειρήσεις που θα εγκαθίστανται σε αυτά.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons