Υψηλό ρίσκο θνησιμότητας στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματαΑπόγνωση προκαλούν τα στοιχεία για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.Πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό “Lancet”, δείχνει ότι η θνησιμότητα στο χώρο των νοσοκομείων αυξάνεται έως και κατά 30%, λόγω της υποστελέχωσης και του χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης των νοσηλευτών.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), η αναλογία νοσηλευτών – ασθενών στην Ελλάδα, ούτε καν με αναλογίες τριτοκοσμικών χωρών μπορούν να συγκριθούν:

Η χώρα μας βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με μόλις 3,3 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 8,8 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους!

Τύπος και η ελληνική κοινωνία βοούν για τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουν καθημερινά οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου αυτά να παραμένουν ανοιχτά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας.

“Αξιολόγηση”


Το προεδρείο της ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει και τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού, η οποία περιλαμβάνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4250/2014:

“Θα πρέπει εκ προοιμίου να αποδεχθούμε ότι το 15% των συναδέλφων μας είναι άχρηστοι και το 60% μέτριοι, ενώ μόλις το 25% θα βαθμολογηθούν ως άριστοι (ή μήπως αρεστοί;)”, επισημαίνει.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας:

“...Σε ένα σύστημα από το οποίο απουσιάζει παντελώς το επαγγελματικό management, με τις διοικήσεις να καταλαμβάνονται ως λάφυρο ακόμα και σήμερα από κομματικούς τοποτηρητές – κατόχους πλαστών πτυχίων...

...Σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες, η ελληνική κυβέρνηση για άλλη μια φορά κατά παγκόσμια πρωτοτυπία επιχειρεί να “αξιολογήσει” το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας με όρους δημόσιας διοίκησης!

Φαρσοκωμωδία


Και με περισσό θράσος, τολμά να αποκαλεί αυτή τη φαρσοκωμωδία…μεταρρύθμιση, την ώρα που η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει αρμοδίως τουλάχιστον δέκα φορές την τελευταία πενταετία (μάταια βεβαίως όπως αποδεικνύεται!) σχέδιο αξιολόγησης προς διαβούλευση, βασιζόμενο σε αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από κανέναν”...
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons