Προαπαιτούμενη μεν, θανατηφόρα δε για φαρμακοποιούς η μείωση του ποσοστού κέρδους


Ως προαπαιτούμενο της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων παρουσιάζεται η μείωση του μεικτού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από 19% που είναι τώρα, πράγμα που ο κλάδος θεωρεί ως το τελειωτικό θανατηφόρο χτύπημα εναντίον του, μετά την οικονομική κρίση και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των κυβερνόντων.


"Μετά από 4 χρόνια περικοπών και συνεχών μειώσεων αλλά και λήψης μέτρων που ποτέ δεν στηρίχτηκαν σε δημοσιονομικά ισοδύναμα, αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα 1100 κατασχετήρια των φαρμακείων, έρχεται με το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, να παραδώσει τα φαρμακεία σε απρόσωπες αλυσίδες και στους ισχυρούς των σούπερ μάρκετ. Οι 12000 φαρμακοποιοί και οι 30000 οικογένειες που ζουν από τα φαρμακεία είναι σε απόγνωση. Και αυτό γιατί αίφνης θεωρείται ως προαπαιτούμενο επόμενων δόσεων της χώρας μας, η μείωση του μικτού ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%!"

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, το μικρότερο ποσοστό κέρδους επί της λιανικής πώλησης των φαρμάκων το έχει η Πορτογαλία (18% ), όπου η αναλογία φαρμακείων ανά κατοίκους είναι ένα προς 4.500 με αντίστοιχη αναλογία για την Ελλάδα ένα προς 1.000.


Οι φαρμακοποιοί θέτουν το εξής ερώτημα:


«Γιατί μόνον στην Ελλάδα και με ποιόν στόχο; Σήμερα τα φαρμακεία βρίσκονται απολύτως μέσα στα όρια της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει θέσει το μνημόνιο. Εκείνα που έχουν ξεφύγει δραματικά είναι τα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».


Ο περιορισμός του περιθωρίου κέρδους στο 15% , καθαρό δηλαδή 5% , θα σημάνει τον αιφνίδιο θάνατο των σημερινών μικρομεσαίων φαρμακείων – που ήδη πλήττονται δραματικά – θα φέρει μια χαοτική κατάσταση, αλλά και θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σημειώνουν οι φαρμακοποιοί και καταλήγουν:.


«Για μια ακόμη φορά το σχέδιο της κυβέρνησης, δεν έχει τον παραμικρό αναπτυξιακό χαρακτήρα και απεναντίας το κόστος στην προσβασιμότητα πολιτών θα είναι τεράστιο.


Όσο οι τιμές των φαρμάκων – με όποιο τρόπο – πέφτουν τόσο αυξάνει η συμμετοχή των πολιτών η οποία έχει υπερδιπλασιαστεί! «Σήμερα χιλιάδες είναι τα φαρμακεία που υπολειτουργούν έχοντας χάσει το 60% του τζίρου τους και όπως προαναφέραμε πολλά από αυτά είναι και χρεωμένα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης!


«Καμία επιχειρηματικότητα σε επίπεδο λιανικής των φαρμάκων δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Κανένας πολίτης δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί αν δεν πληρώνει από την τσέπη του τα φάρμακά του. Προφανώς αυτό επιδιώκει το υπουργείο υγείας για να μειώσει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ. Αν θέλει η κυβέρνηση να μας κλείσει και να αφανίσει τον κλάδο των φαρμακοποιών, δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια τους, μπορούμε και μόνοι μας. Όμως ο Έλληνας Φαρμακοποιός διαθέτει αξιοπρέπεια και δύναμη και μνήμη», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης .


Να σημειωθεί ότι όπως είχε αναφέρει ο κος Θεοδοσιάδης σε συνέντευξη τύπου πριν από λίγες ημέρες το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είναι στο 19% διαψεύδοντας τον υπουργό Ανάπτυξης κο Χατζηδάκη, που σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κάνει λόγο για πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons