ΠΕΔ: Άμεση εφαρμογή Κλειστού Προϋπολογισμού από τον ΕΟΠΥΥ – Διαπραγμάτευση της Νέας Συλλογικής Σύμβασης


Την άμεση εφαρμογή ενός κλειστού προϋπολογισμού από τον ΕΟΠΥΥ ζήτησε η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών γιατρών, σε σημερινή, δεύτερη κατά σειρά συνάντηση της, μετά τη χθεσινή, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού και του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλης, και μέλη της ΠΕΔ, ενημέρωσαν το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τις προτάσεις και τις θέσεις τους που αφορούν τη λειτουργία της ΠΦΥ για τους γιατρούς κι τα εργαστήρια, εκθέτοντας τη σημερινή πραγματικότητα γιατρών και εργαστηριών με «παραπεμπτικά χωρίς αντίκρισμα» και με εργαστηριακές εξετάσεις που δε θα αποζημιωθούν ποτέ.


Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ πρότειναν, το ετήσιο ποσό των 320 εκατομμυρίων που προβλέπεται για εργαστηριακές εξετάσεις το 2014, να αναπροσαρμοστεί, βάσει των περσινών δαπανών του 2013 στις πραγματικές ανάγκες, και να κατανεμηθεί ανά ειδικότητα κι ανά νομό, με προσδιοριζόμενο όριο δαπάνης ανά πάροχο/εργαστήριο.


Ως κόκκινη γραμμή για τους γιατρούς τέθηκε κάθε παραπεμπτικό που εκδίδεται εντός του κλειστού προϋπολογισμού και εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο!!!


Η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, η οποία συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο 2014 στον ΠΙΣ και τέθηκε υπό την αιγίδα του, ανέλαβε να εκπροσωπήσει τους Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς της χώρας στη διεκδίκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών της χώρας. Πρωταρχικός της στόχος ήταν η διαπραγμάτευση της νέας συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ που αφορά τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια (ΙΔΕ), αλλά και τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.


Τις προτάσεις της, στη διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων και στο προτεινόμενο προσχέδιο του Οργανισμού, τις απέστειλε στον ΕΟΠΥΥ, σε τρεις διαδοχικές επιστολές στις 6/3/2014, στις 19/3/2014 και στις 3/4/2014, ζητώντας να ξεκινήσει η συζήτηση για τη νέα συλλογική σύμβαση από μηδενική βάση.


Κατά τη συνάντηση, επίσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε στον κ.Κοντό ότι το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του ΙΣΑ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση με την 59/2014 απόφαση του. Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Πατούλης ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και την απελευθέρωση του ορίου στη μηνιαία δαπάνη των γιατρών, στους οποίους δεν έχει αφαιρεθεί ακόμη.


Όσο δε για τη σημερινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για αύξηση των επισκέψεων από 200 σε 300 για τους συμβεβλημένους γιατρούς, βάσει του Νόμου 4254/7-4-2014 (υποπαράγραφο Ι4) που αναφέρεται ότι «Οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίες λήγουν στις 30.3.2014, παρατείνονται μέχρι και τις 30.6.2014. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος της αμοιβής τους και ο αριθμός των επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών.».. ο ΙΣΑ καταδικάζει τα αλλεπάλληλα δελτία τύπου του ΕΟΠΥΥ, στα οποία ανεβοκατεβάζει το όριο των επισκέψεων και επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί καμία Κοινή Υπουργική Απόφαση των ανωτέρω υπουργείων που να καθορίζει το όριο των επισκέψεων που αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ.


Ο ΙΣΑ και η ΠΕΔ συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση που ξεκίνησαν για τις συμβάσεις και το εργασιακό καθεστώς των συμβεβλημένων γιατρών και εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ, μέσα από έναν συλλογικό αγώνα, στον οποίον καλούν όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons