ΕΟΠΥΥ: “Πλαφόν” και στις εξετάσεις


Τα στοιχεία δείχνουν ότι η υποχρεωτική επιστροφή των υπερβάσεων (claw back) και η υποχρεωτική έκπτωση (rebate), δεν συγκρατεί τη δαπάνη, αλλά επιβαρύνει τα εργαστήρια, τα οποία δεν ευθύνονται για τις συνταγές, παρά μόνον για την εκτέλεσή τους.Στον καθορισμό “πλαφόν” στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις για τους παρόχους, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από τον Μάιο, με στόχο να συγκρατηθεί η ετήσια δαπάνη στα 320 εκατομμύρια ευρώ.Το “πλαφόν” θα ισχύσει ανά εργαστήριο και διαγνωστικό κέντρο, με βάση τον αριθμό των εξετάσεων που διενεργήθηκαν πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς καταγράφεται υπέρβαση της σχετικής δαπάνης από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2014.Τον Ιανουάριο του 2014, ο αριθμός των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες έφτασαν στα 10.450.700, με κόστος 77.355.022 ευρώ.ΕπιβάρυνσηΤα στοιχεία δείχνουν ότι η υποχρεωτική επιστροφή των υπερβάσεων (claw back) και η υποχρεωτική έκπτωση (rebate), δεν συγκρατεί τη δαπάνη, αλλά επιβαρύνει τα εργαστήρια, τα οποία δεν ευθύνονται για τις συνταγές, παρά μόνον για την εκτέλεσή τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προωθούν την άμεση εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να περιορίζονται οι περιττές εξετάσεις.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons