ΠΙΣ:Συναντήσεις με το Υπ. Υγείας και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης


Αθήνα, 14 Απριλίου 2014Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος– Συναντήσεις με το Υπ. Υγείας και την Επιτροπή ΔιαπραγμάτευσηςΕπιτροπή Διαπραγμάτευσης ΕΟΠΥΥ: ορισμός πλαισίου διαπραγμάτευσηςΣτο πλαίσιο της έκτακτης συνάντησης την Παρασκευή 11.04 του Προεδρείου του ΠΙΣ με τους κ.κ. Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Υφυπουργό Αντ.Μπέζα, Γενικό Γραμματέα Π. Καλλίρη και τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού Υγείας για τις συμβάσεις των πρώην ιατρών ΕΟΠΥΥ, το Προεδρείο του Π.Ι.Σ απέσπασε την διαβεβαίωση πως το θέμα των συμβάσεων θα επιλυθεί άμεσα, είτε με τροπολογία σε ήδη κατατεθειμένο Νομοσχέδιο με τη μορφή κατεπείγοντος, είτε με Υπουργική Απόφαση.

Επισημαίνεται πως η αποχώρηση των πρώην ιατρών του ΕΟΠΥΥ από το Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και η καθυστέρηση διευθέτησης των συμβάσεών τους στο νέο μεταρρυθμιστικό σύστημα, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, αλλά και τους ίδιους τους ιατρούς.Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Επίσης την Παρασκευή, 11.04 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, του Προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης την οποία έχει ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ, για τον ορισμό του πλαισίου, μέσα από το οποίο θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για την ιατρική κοινότητα.Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης κ. Βοζίκης στην εισήγησή του σχετικά με το ρόλο και το έργο της Επιτροπής εξέφρασε τις θέσεις της Επιτροπής, οι οποίες αφορούν:- στην διατύπωση κοινών απόψεων σχετικά με τις συμβάσεις Κλινικών Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα υπογραφούν μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του ιατρικού σώματος που θα συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ- στον ορισμό του πλαισίου, μέσα από το οποίο θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος και είναι ο επίσημος και τελικός διαπραγματευτής εκ μέρους του ιατρικού σώματος.Ο κ. Βοζίκης ανακοίνωσε επίσης τα μέλη της υποεπιτροπής, οι οποίες θα αναλάβουν μαζί με το τεχνικό κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου την διατύπωση εισηγήσεων.Το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, εξέφρασε τις θέσεις του Π.Ι.Σ:- για Εθνική Συλλογική Σύμβαση και κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή από τον Π.Ι.Σ και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και με ελευθερία πρόσβασης, όσων ιατρών επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ – θέση την οποία ο Π.Ι.Σ έχει εκφράσει επανειλημμένα και στο παρελθόν- πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. είναι το αποκλειστικό αρμόδιο όργανο για να συνυπογράψει τις τελικές αποφάσεις- ότι δεν αποκλείει το δικαίωμα σε κανέναν φορέα να εκφράσει τις απόψεις του, αλλά δεν εκχωρεί και δικαιώματα που απορρέουν εκ του ρόλου του και της υποχρέωσής του να είναι ο επίσημος και τελικός εκφραστής των απόψεων και των θέσεων του ιατρικού σώματος- με τις ανωτέρω προϋποθέσεις ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συμμετάσχει στον διάλογο με την Επιτροπή, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα εφικτό, αλλά και που θα υπηρετεί το ιατρικό σώμα.Οι απόψεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έγιναν αποδεκτές και με αυτές τις προϋποθέσεις θα αρχίσει και θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, ώστε να καταλήξουμε,το ιατρικό σώμα,σε αποτέλεσμα που θα εξυπηρετεί τους παρόχους υγείας και την κοινωνία.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons