Σκανδαλώδης διαγωνισμός στο πανεπιστημιακό Πατρών...του Αιμ.ΝεγκήΠρόσφατα, στη Βουλγαρία το Κράτος αγόρασε 9 μαγνητικούς τομογράφους με κόστος 6 εκατ. ευρώ. Εμείς, εδώ, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών είχαμε προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσουμε έναν τομογράφο και τα κάναμε μούσκεμα. Ο διαγωνισμός έχει κολλήσει μήνες τώρα και η οικεία Περιφέρεια αναζητεί διέξοδο στις σκανδαλώδεις διαδικασίες...Στο διαγωνισμό που πέρασε από 40 κύματα έμεινε μόνο μία εταιρεία, η γνωστή σε όλους μας γερμανική Siemens. Όλες οι υπόλοιπες κόπηκαν πριν το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Μάλιστα, μία κόπηκε γιατί - λέει - υπήρχε λάθος στην αρίθμηση των σελίδων της προσφοράς! Αν είναι δυνατόν. Το ελληνικό δημόσιο θέλει να προμηθευτεί ένα

υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα και κάποιοι "κόλλησαν" στην αρίθμηση των σελίδων των εγχειριδίων χρήσης! Πάντως, η εν λόγω εταιρεία έχει υποβάλλει ένσταση στην όλη διαδικασία.

Δεν θα σας κουράσω με περιττές λεπτομέρειες. Θα αναφερθώ σε δύο επίσημα έγγραφα, που αφορούν ισάριθμες αποφάσεις του Δ.Σ. του νοσοκομείου. Η πρώτη ελήφθη στις 23-7-2013 και ουσιαστικά κατακυρώνει το διαγωνισμό στη Siemens με τίμημα 849.930 με το ΦΠΑ. Παράλληλα, ορίζεται τριμελής επιτροπή για να διαπραγματευτεί με την εταιρεία την προμήθεια ορισμένων πρόσθετων συστημάτων.Η δεύτερη απόφαση ελήφθη στις 8-10-2013, δηλαδή, τρεις μήνες αργότερα από την πρώτη. Το εκπληκτικό λοιπόν είναι ότι σε αυτήν, το οικονομικό τμήμα του νοσοκομείου λέει στο Δ.Σ. "γράψτε λάθος", η προσφορά της εταιρείας δεν είναι 849.930 αλλά 971.700 ευρώ με το ΦΠΑ!

Ακόμη, ενημερώνεται το Δ.Σ. ότι σύμφωνα με πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για την προμήθεια των πρόσθετων συστημάτων είναι μη νόμιμη!

Ασφαλώς ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα: Μα καλά, είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου να μη γνωρίζουν αυτό που επεσήμανε το Ελεγκτικό Συνέδριο; Πώς είναι δυνατόν να γίνει λάθος στο τίμημα;

Τα γεγονότα αφήνουν σαφείς υπόνοιες για "μαγείρεμα". Δηλαδή, ότι η προσφορά ήταν πράγματι η πρώτη των 849.930 ευρώ και πώς υπήρχε προσυννενόηση με τη Siemens τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι το 1 εκατ. του προϋπολογισμού να δίνονταν για τα πρόσθετα συστήματα. Μόλις όμως έγινε γνωστή η πράξη του Ελεγκτικού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και τότε ως εκ θαύματος η προσφορά έφθασε τις 971.700 ευρώ!Η σκανδαλώδης υπόθεση κίνησε την περιέργεια της οικείας περιφέρειας (το έργο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΕΠ) και ξεκίνησε έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Επίσης, έχουν υποβληθεί ενστάσεις από ανταγωνίστριες εταιρείες.Να σημειωθεί, δε, ότι η τιμή που έδωσε η Siemens αφορά το κόστος του μηχανήματος συν 2 χρόνια εγγύηση. Την ίδια ώρα, οι Βούλγαροι πήραν 9 μηχανήματα με 6 εκατ. και 10 χρόνια εγγύηση. Και μετά θιγόμαστε όταν η τρόικα μας κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τη γείτονα...

Η υπόθεση του πανεπιστημιακού Πατρών είναι η κορυφή του παγόβουνου με όσα συμβαίνουν στους διαγωνισμούς για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ. Τα έργα επιβλέπονται από τις οικείες περιφέρειες, ενώ οι διαγωνισμοί γίνονται από τα νοσοκομεία, όπου γίνεται το έλα να δεις με τις κομματικές διοικήσεις...


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons