Ιδού πώς γίνεται ο έλεγχος των δαπανών και η προώθηση της νέας τεχνολογίας!..του Αιμ.Νεγκή
Την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές για την αποζημίωση των υπηρεσιών τους. Προτείνω στην επιτροπή διαπραγμάτευσης να παραδειγματιστεί με το τι έκανε το Αμερικανικό Δημόσιο για την αποζημίωση των αξονικών τομογραφιών...Το Medicare λοιπόν ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι από τον Ιανουάριο του... 2016 θα αποζημιώνει με 5% λιγότερο τις αξονικές τομογραφίες, οι οποίες έχουν γίνει με μηχανήματα που δεν πλοιρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι τελευταίες αφορούν τη βελτιστοποίηση της δόσης της ακτινοβολίας, που δέχεται ο ασθενής και έχουν εκδοθεί από την αντίστοιχη Ένωση των Κατασκευαστών ιατρικών μηχανημάτων (MITA).

Με απλά λόγια, οι νέες προδιαγραφές ωθούν τους παρόχους να εξοπλιστούν με νέα τεχνολογία, η οποία έχει ως βασικό της πλεονέκτημα οι ασθενείς να μην δέχονται περιττή ιοντίζουσα ακτινοβολία. Η ακτινοβολία αυτή εκπέμπεται από τους αξονικούς τομογράφους, τα ακτινολογικά μηχανήματα κ.ο.κ. (όχι από τους μαγνητικούς τομογράφους) και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί καρκίνο.


Βλέπουμε λοιπόν πώς λειτουργούν οι οργανωμένες χώρες. Λαμβάνουν μία απόφαση σήμερα και ανακοινώνουν πώς θα την εφαρμόσουν σε δύο χρόνια! Έτσι, ώστε όλοι οι "παίκτες", οι πάροχοι και οι εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού, να γνωρίζουν εγκαίρως ποιοι θα είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Και να κάνουν τα κουμάντα τους.Εμείς εδώ κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Ο ΕΟΠΥΥ λαμβάνει μέτρα, τα οποία έχουν συνήθως αναδρομικό χαρακτήρα! Αυτό έχει συνέπεια, οι "παίκτες" όχι μόνο να μη γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, αλλά να ανατρέπεται ο οικονομικός σχεδιασμός προηγούμενων μηνών...Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ενώ διανύουμε τον τέταρτο μήνα του 2014 ακόμη δεν ξέρουμε ποιός θα είναι ο προϋπολογισμός του οργανισμού, ούτε πώς αυτός κατανέμεται επι μέρους! Μάλιστα, λέγεται ότι ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις ο προϋπολογισμός είναι τόσο μικρός που θα εξαντληθεί το Μάιο!Ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια παγκοσμίως στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Το γεγονός αυτό δεν έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και υγειονομικό. Ο μέσος Έλληνας δέχεται 3 έως και 10 φορές μεγαλύτερη ιοντίζουσα ακτινοβολία απ' ότι άλλοι λαοί. Και αυτό αργά ή γρήγορα θα επιφέρει τα επόμενα 20-30 χρόνια αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου. Δεν είναι εικασία. Είναι μαθηματική βεβαιότητα...Βέβαια, δυστυχώς, δεν θα έχουμε στοιχεία για να το τεκμηριώσουμε. Η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη, που δεν διαθέτει οργανωμένο Αρχείο Νεοπλασιών. Μία τράπεζα δεδομένων, που να αφορά την αξιόπιστη καταγραφή των κρουσμάτων του καρκίνου. Έτσι, εφόσον δεν έχουμε στοιχεία, δεν μπορούμε και να δούμε αν και γιατί αυξάνονται τα κρούσματα...Όπως είδαμε με αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ, λύσεις υπάρχουν ώστε αφενός να ελέγξεις τις δαπάνες για κατανάλωση εξετάσεων και αφετέρου να προστατέψεις τους πολίτες από την ακτινοβολία. Προωθώντας παράλληλα τη νέα ιατρική τεχνολογία.Οι λύσεις δεν είναι μαγικές, όπως το clawback. Βασίζονται στην εφαρμογή διεθνώς αποδεκτών πρωτοκόλλων, που εφαρμόζονται μετά από προσεκτική μελέτη και τεκμηρίωση.Η έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη εβδομάδα είναι μία χρυσή ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω τις "μπακαλίστικες" μεθόδους του αμαρτωλού παρελθόντος και να παραδειγματιστούμε απ' αυτά που εφαρμόζονται χρόνια τώρα σε άλλες χώρες. Το θέμα είναι αν υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν γνώση και θέληση. Ομολογώ ότι δεν είμαι αισιόδοξος...πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons