Οι ασθενείς πλήρωσαν για νοσηλεία στο ΕΣΥ 70 εκ. € και ο ΕΟΠΥΥ μόνο 35 εκ. € το 2013!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΕΣΥnet, της δικτυακής πύλης όπου καταγράφονται τα οικονομικά στοιχεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι Έλληνες ασθενείς πλήρωσαν το 2013 περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ για τη νοσηλεία τους σε δημόσια νοσοκομεία, όταν ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλλε μόνο τα μισά, σχεδόν 35 εκατομμύρια ευρώ.

Η πιο τρανή απόδειξη για την κατάργηση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης, έρχεται από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, μέσω των οικονομικών στοιχείων των δημόσιων νοσοκομείων για το 2013 που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του.


Συγκεκριμένα, το 2013, οι ιδιώτες κατέβαλαν στα νοσοκομεία για νοσήλια του 2013 69.058.890,93 €, όταν τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΕΟΠΥΥ, κ.λπ.) πλήρωσαν 34.909.510,68 € για τα νοσήλια των ασφαλισμένων τους το 2013.


Τα νοσοκομεία εισέπραξαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία και για τα νοσήλια του 2012, άλλα 114 εκατ. € και 1,4 εκατ. € από τους ιδιώτες, και οι συνολικές εισπράξεις των νοσοκομείων το 2013 ανήλθαν σε 149 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά Ταμεία και σε 70, 5 εκατ. ευρώ από τους ιδιώτες, δηλαδή οι ασθενείς πλήρωσαν για τη διετία 2012-2013, το 50% των νοσηλίων, όταν η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλούν για δωρεάν υγεία.

Δείτε τα οικονομικά στοιχεία του 2013 και του 2012
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons