Παραμένει η εκκρεμότητα για τους 2.700 πρώην γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.


Δεν ήταν, τελικά, όσο γρήγορη ανέμεναν οι πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ η διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων με τον Οργανισμό.Πρόκειται για περίπου 2.700 από τους συνολικά 5.000 γιατρούς, οι οποίοι κατείχαν κάποια οργανική θέση ή είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Με την κατάργηση του Οργανισμού, μόνο οι 2.300 γιατροί έκαναν αίτηση να ενταχτούν στις δομές του νεοσύστατου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι υπόλοιποι βασίστηκαν στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα τούς δινόταν η δυνατότητα να υπογράψουν

συμβάσεις ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ.

Πριν από δέκα μέρες, μάλιστα, παράγοντες του υπουργείου τούς είχαν διαβεβαιώσει ότι θα εκδιδόταν άμεσα η απόφαση για σύναψη νέων συμβάσεων.

Περίπου έναν μήνα μετά την απορρόφηση των πρώην μονάδων του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος.

Αξιολόγηση


Οι υπηρεσίες, δε, του υπουργείου, μεθοδεύουν διαδικασία ανοικτής προκήρυξης, με θέσπιση κριτηρίων και εν συνεχεία αξιολόγηση, διαδικασία η οποία προβλέπεται να διαρκέσει από τρεις έως τέσσερις μήνες.

Το θέμα έθεσε την Παρασκευή το προεδρείο της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα ρυθμίζεται το θέμα πολύ πιο γρήγορα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons