Ο ΕΟΠΥΥ οδηγεί σε λουκέτο Ιδiωτικές Κλινικές.Σε όρια ασφυξίας βρίσκονται οι επιχειρήσεις των Ιδιωτικών Κλινικών οι οποίες εξαιτίας της καθυστέρησης της πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ και της έλλειψης της ρευστότητάς τους, πολλές είναι αυτές που βρίσκονται στον προθάλαμο για να βάλουν λουκέτο.

Την ίδια ώρα, το μειωμένο κατά 50% από πέρυσι πλαφόν που έχει επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στον κλάδο, έχει ως αποτέλεσμα από τον Ιούλιο του 2014 να οδηγηθούν οι ασφαλισμένοι στο να πληρώνουν από την τσέπη τους κατά 100% όταν νοσηλεύονται σε Ιδιωτικές Κλινικές.Όπως υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει για το 2014 πλαφόν στις ιδιωτικές κλινικές ύψους 235 εκατ. ευρώ, έναντι των 465 εκατ. που ήταν πέρυσι η δαπάνη των νοσηλίων, σύμφωνα με τις υποβολές των κλινικών. Σύμφωνα με την Ένωση, αυτό σημαίνει ότι εφόσον τον Ιούνιο θα εξαντληθεί ανά κλινική το πλαφόν που θα καθοριστεί από τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι σε αυτόν, θα καλούνται να καλύπτουν ολόκληρο το κόστος νοσηλείας ιδιωτικά!


Όλοι οι κωδικοί έχουν υποστεί μείωση στον προυπολογισμό τους για το 2014, εκτός από τον κωδικό που αφορά σε Κλινικές για την αιμοκάθαρση και τεχνητό νεφρό. Το όλο θέμα πιθανόν να προκαλέσει παρενέργειες και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με την Ένωση, καθώς πολλά ασφαλιστικά προγράμματα είναι συνδεδεμένα με τις παροχές του ΕΟΠΥΥ και για παράδειγμα έρχονται να καλύψουν το υπερβάλλον ποσό με το οποίο χρεώνουν οι κλινικές τους ασθενείς.Την ίδια ώρα, εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ τέσσερις κλινικές βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο να κατεβάσουν ρολά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρης Σαραφιανός. Πρόκειται για την Κλινική Παλλάδιον στα Μελίσσια, δύο Γενικές Κλινικές στον Βόλο και μία Γενική Κλινική στην Λάρισα. Αναφορικά με τις πληρωμές, να σημειώσουμε ότι οι πάροχοι των Ιδιωτικών Κλινικών, δεν έχουν πληρωθεί για το 2014, ενώ για το 2013 πληρώθηκαν μέχρι τον Αύγουστο 2013, εκκρεμούν δηλαδή τέσσερις μήνες καθώς και το υπόλοιπο 10% δύο ετών. Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ για τον κλάδο των Ιδιωτικών Κλινικών για κάθε μήνα ανέρχονται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, όχι μόνο μας χρωστά το κράτος, αλλά μας ανάγκασε να πληρώνουμε από την τσέπη μας και τις Ελεγκτικές Εταιρείες, άλλο ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί εντονότατα τον κλάδο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons