Τρίμηνες συνταγές «σε έλλειψη»


Έναν ακόμη πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους χρονίως πάσχοντες, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, το πλαφόν στη συνταγογράφηση, καθώς οι γιατροί αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» τις τρίμηνες συνταγές.

Ο φόβος του πλαφόν στη δαπάνη της συνταγογράφησης «δένει τα χέρια» των συμβεβλημένων ιατρών, οι οποίοι αναγκάζονται να περιορίσουν δραματικά τις τρίμηνες συνταγές.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί αλλά κυρίως ασφαλισμένοι, οι τρίμηνες συνταγές μετρώνται συνολικά στο μήνα που γράφονται, αντί η δαπάνη δεν κατανείμετε ισόποσα στους τρεις μήνες που αφορά. Έτσι, αρκετοί συμβεβλημένοι τις περιορίζουν μόνο σε ελάχιστους ασθενείς, ώστε να μην «κλειδωθούν» εκτός ΗΔΙΚΑ και χάσουν το δικαίωμα πλήρως στη συνταγογράφηση.

Αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι να χρειάζεται να επαναλαμβάνουν επί τρία τη διαδικασία «επίσκεψης - συνταγής – φαρμακείου – ελεγκτή».


Μια ακόμη δυσλειτουργία που θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ ή νέο καθεστώς που οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνηθίσουν;
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons