Στον πρωθυπουργό η 'καυτή πατάτα' της διαπραγμάτευσης με την τρόικα


Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης θα εισηγηθεί κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επικρατήσουν οι σκληρές θέσεις της τρόικας για την αγορά φαρμάκου.


Ξεπερνά τους αρμόδιους υπουργούς το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Οι τριβές στα θέματα των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) παρακωλύουν τον κυβερνητικό προγραμματισμό για λύση έως το προσεχές Eurogroup.

Με σχεδόν βέβαιο το ότι δεν θα υπάρξει η αναμενόμενη πρόοδος, ο πρωθυπουργός παίρνει στα χέρια του τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.Με σκοπό τον συντονισμό της δράσης, ο κ. Σαμαράς συναντάται την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.


Θα επεξεργαστούν περαιτέρω τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς στα εκκρεμή θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.Από τις συναντήσεις της Τρίτης, προέκυψε μία σθεναρή αντίδραση της τριμερούς στις εναλλακτικές προτάσεις του υπουργού Υγείας στα θέματα της αρμοδιότητάς του.ΦαρμακοποιοίΗ εξέλιξη αυτή οδηγεί σε αντιδράσεις τον κλάδο των φαρμακοποιών, οι οποίοι θίγονται ιδιαίτερα από τα μέτρα πλήρους απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ που ζητεί μετ΄ επιτάσεως η τρόικα.Το απόγευμα της Τετάρτης, συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να πάρει αποφάσεις για τη στάση του κλάδου.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης θα εισηγηθεί κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επικρατήσουν οι σκληρές θέσεις της τρόικας για την αγορά φαρμάκου.Υπάρχει, πάντως, η ελπίδα ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς για 'πιλοτική' εφαρμογή της πρότασης για άνοιγμα της αγοράς μέσα από τα φαρμακεία.Προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει έως το καλοκαίρι μείωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, να εφαρμοστεί η πρόταση της τρόικας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons