Απεβίωσε ο ασθενής με την πρώτη τεχνητή καρδιά

Ο ασθενής ο οποίος είχε υποβληθεί στην πρώτη εμφύτευση μιας αυτόνομης τεχνητής καρδιάς, την οποία σχεδίασε και κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία Carmat, απεβίωσε χθες, 75 ημέρες αφότου είχε λάβει την προσθετική του καρδιά, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό νοσοκομείο Ζορζ-Πομπιντού στο Παρίσι.

«Εβδομήντα πέντε ημέρες μετά την εμφύτευση της πρώτης βιοπροσθετικής τεχνητής καρδιάς Carmat σε έναν άνδρα 76 ετών που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, ο ασθενής απεβίωσε την 2η Μαρτίου 2014» εξήγησε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Τα αίτια του θανάτου «δε μπορούν να διευκρινιστούν παρά μόνο μετά την εις βάθος

ανάλυση των πολυάριθμων ιατρικών και τεχνικών δεδομένων που έχουν καταγραφεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρώτη αυτόνομη τεχνητή καρδιά, την οποία σχεδίασε και κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία Carmat, εμφυτεύτηκε την 18η Δεκεμβρίου 2013 σε έναν ασθενή που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας έδωσαν το πράσινο φως στα τέλη Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επέμβασης, της πρώτης του είδους της παγκοσμίως, προσφέροντας νέες προοπτικές σε ασθενείς που θεωρούνται καταδικασμένοι εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων μοσχευμάτων.

Στο δελτίο Τύπου το νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού διευκρινίζει ότι οι θεράποντες γιατροί «επιθυμούν να υπογραμμίσουν τη σημασία των πρώτων πληροφοριών που μπορούν να λάβουν από αυτήν την πρώτη κλινική προσπάθεια, που αφορούν στην επιλογή του ασθενούς, στην μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς, στην θεραπεία και στην πρόληψη των δυσκολιών που συνάντησαν».Χαιρετίζει επίσης «το υψηλό φρόνημα του ασθενούς» που «έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, μέσω της εμπιστοσύνης του, το θάρρους του και της θέλησής του, προσέφερε μία αξιομνημόνευτη συμβολή στις προσπάθειες στις οποίες έχουν επικεντρωθεί οι γιατροί στη μάχη μιας ασθένειας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons