Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: "Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε μαγνητικές κι αξονικές τομογραφίες"Μήνυμα να περιορίσουν τις υπερσυνταγογραφήσεις και τις αλόγιστες κλινικές εξετάσεις έστειλε από το βήμα του Συνεδρίου των FT για την Υγεία, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός.

"Έχουμε φύγει από το Ελ Ντοράντο των προηγούμενων χρόνων, όσοι δεν το καταλάβουν κάνουν κακό, όχι μόνο στον προϋπολογισμό των κοινωνικών δαπανών αλλά και στην επιχειρηματικότητα", τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η χώρα έχει ψηλό ποσοστό πληρωμών και παραπληρωμών. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 57.000 εξειδικευμένοι ιατρούς από τους 60.000 συνολικά, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψιν στο συνολικό σχεδιασμό. Προσδιόρισε ως βασικά προβλήματα την είσπραξη εσόδων για τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους όρους με τους οποίους γίνεται η αγορά υπηρεσιών.
"Το 2013 μπήκαμε βίαια σε κλειστό προϋπολογισμό. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση ιατρών κλπ. Και σταδιακά το κάνουμε.. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα με την απουσία κάλυψης περιοχών με ιατρούς, να σπάσουμε μονοπώλια", είπε. χαρακτηριστικά.Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, τόνισε το 2013 ανήλθαν στο 1,1 δισ. οι ροές από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε 3,7 δισεκ. από τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το 2014 θα είναι 3,9 δισεκ. οι εισφορές και 775 εκατομ ο εθνικός προϋπολογισμός με μείωση 250 εκατομμυρίων ευρώ.Ωστόσο σε αυτό δεν υπολογίζεται ποσό για πληρωμές νοσοκομεία και οφειλές, που αν γινόταν ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπερνούσε τα 6 δισεκ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons