Ο Άδωνις παίρνει το ΠΕΔΥ στις πλάτες του... του Αιμ.Νεγκή


negis2

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνει το ΠΕΔΥ πάνω του. Με μία καινοφανή κίνηση ίδρυσε Ομάδα Δράσης για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μπήκε επικεφαλής της! Εκείνο όμως που προκαλεί επίσης εντύπωση είναι οι ηχηρές απουσίες και παρουσίες στην ομάδα...

Πρώτα οι απουσίες. Δεν μπορεί να μη σχολιάσει κανείς ότι στη ομάδα δράσης δεν παίρνει μέρος ούτε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημ. Κοντός ούτε κανείς από τους διοικητές ή υποδιοικητές των ΔΥΠΕ. Αν λάβουμε, δε, υπόψη μας ότι πρόσφατα στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ διορίστηκαν οι δύο αντιπρόεδροι και όχι ο πρόεδρος του, μόνο μία εξήγηση υπάρχει: Ο Άδωνις δεν εμπιστεύεται τον κ. Κοντό.

Το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τους διοικητές και υποδιοικητές των ΔΥΠΕ. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλοι τους είχαν επιλεγεί επί Ανδρέα Λυκουρέντζου και μάλιστα στην περίοδο συμμετοχής στην κυβέρνηση και της ΔΗΜΑΡ.Ας έλθουμε τώρα στις παρουσίες. Στην ομάδα συμμετέχουν τόσο ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας όσο και ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Πελ. Καλλίρης. Ακόμη, τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες: ο γενικός διευθυντής σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ κ. Νικ. Βαφειάδης, και οι προϊσταμένοι της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επιπλέον, ο γενικός ιατρικός κ. Παύλος Θεωδοράκης, πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, ενώ από την επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο επικουρος καθηγητής κ. Κυρ. Σουλιώτης, παίρνει μέρος ο γενικός ιατρός κ. Λευτ. Θηραίος. Τέλος, στην ομάδα παίρνει μέρος ο Wim Van Lerberghe, εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Πολλοί εύλογα μπορεί να αναρωτιούνται: Μα καλά χρειάζεται να συσταθεί ειδική ομάδα, στην οποία μετέχουν τα 3/5 της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες; Και είναι δυνατόν να μπει επικεφαλής ο ίδιος ο υπουργός Υγείας;Η κίνηση δεν είναι τυχαία. Και έχει ποικίλες αναγνώσεις. Καταρχάς φανερώνει ότι ο Άδωνις δεν έχει στελέχη, που να εμπιστεύεται και να θεωρεί ικανά να φέρουν εις πέρας το επίπονο έργο παρακολούθησης και υλοποίησης της μεταρρύθμισης. Γι' αυτό και παίρνει το παιχνίδι πάνω του. Αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος.Όπως είχαμε γράψει σε κάποια στιγμή, ο υπουργός Υγείας είχε αποφασίσει να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα υλοποίησης των διαδικασιών μετακίνησης του προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ στις ΔΥΠΕ. Όμως, ουδέποτε υλοποιήθηκε καθώς φαίνεται ότι προέκυψαν γκρίνιες τόσο εντός του ΕΟΠΥΥ όσο και των συμβούλων του, που προφανώς ένοιωσαν πώς χάνουν εξουσία. Έτσι, είδε ότι μόνο αν αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη μπορεί να βγει άκρη.Η ουσία είναι ότι ο Άδωνις βλέπει ότι ο χρόνος πλέον λειτουργεί σε βάρος του. Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει και φυσικά η κυβέρνηση έχει ανάγκη να φέρει απτά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και δη των ανασφαλίστων. Όσο και να λέει και να ξαναλέει ότι η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωιθεί σε 2 χρόνια, μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει...Εκτός των άλλων, πάντως, η σύσταση της Ομάδας Δράσης και το γεγονός ότι επικεφαλής της μπήκε ο ίδιος ο Άδωνις διαλύει τις όποιες φήμες είχαν διαδοθεί ότι οσονούπω φεύγει από το υπουργείο Υγείας είτε για την Ευρωβουλή είτε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές... Είχα γράψει παλαιότερα ότι είναι ο πιο... doer υπουργός Υγείας. Έφθασε η ώρα να δούμε στην πράξη αν μπορεί να κάνει πράξη όσα υπόσχεται με πάθος στις πολυάριθμες τηλεοπτικές του εμφανίσεις...

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons