Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης των γιατρών
Στη διαμόρφωση νομοσχεδίου για το καθεστώς εκπαίδευσης των γιατρών, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του κ. Γεωργιάδη, συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή, υπό τον διευθυντή χειρουργικής του 'Αγία Όλγα' κ. Χρήστο Δερβένη (φωτό αριστερά).


Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης: Ο καθηγητής Παθολογίας Νεφρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ντόμπρος, ο διευθυντής ΩΡΛ του 'Αγία Όλγα' κ. Νίκος Μαρουδιάς, ο διευθυντής ογκολόγος του 'Ιπποκράτειου' κ. Παύλος Παπακώστας, η διευθύντρια παθολόγος του 'Γ. Γεννηματάς' κ. Ματίνα Παγώνη, ο διευθυντής πλαστικής χειρουργικής του ίδιου νοσοκομείου κ. Δημοσθένης Τσούτσος και ο επιμελητής θωρακοχειρουργός του νοσοκομείου 'Ερυθρός Σταυρός' κ. Γιώργος Αθανασιάδης.Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας, έργο της επιτροπής είναι η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των γιατρών.


ΑλλαγέςΣημειώνεται ότι, τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής, όσο και μέλη της, όπως ο κ. Μαρουδιάς, έχουν κατά καιρούς εκφράσει απόψεις για θεαματικές αλλαγές στα θέματα της ιατρικής εκπαίδευσης.Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και πρόταση για καθιέρωση γραπτών εξετάσεων για έναρξη ιατρικής ειδικότητας.Ο κ. Μαρουδιάς έχει προτείνει διαχωρισμό του πτυχίου Ιατρικής από την άδεια εργασίας και καθιέρωση κινήτρων για ειδικότητες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons