Ούτε σφραγίδες δεν έχουν στα ιατρεία στο ΠΕΔΥ


Σε άλλα ιατρεία του ΠΕΔΥ, υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί, σε άλλα δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σε άλλα δε λειτουργούν οι υπολογιστές δεν υπάρχουν ούτε συνταγολόγια και βέβαια ούτε σφραγίδες…Με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις, τα περισσότερα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα άνοιγαν σήμερα 24 Μαρτίου. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα ανοίξουν την Τετάρτη 26 Μαρτίου, ενώ στην τελευταία του δήλωση είπε ότι όλα θα είναι ανοικτά την Πέμπτη 27 Μαρτίου.

Μόνο τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στην Κρήτη αναμένεται να ανοίξουν κανονικά σήμερα για τους κατοίκους της μεγαλονήσου, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα, το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία και απογόητευση στους ανασφάλιστους και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν την έναρξη λειτουργίας των μονάδων του ΠΕΔΥ – μετά και το πολύμηνο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ – είναι οι ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Σημαντικές ελλείψεις στην κάλυψη των ιατρικών θέσεων του ΕΟΠΥΥ παρουσιάζονται σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα ιατρεία της Θεσσαλονίκης που καλύπτουν 1.500.000 πολίτες, και από τους 390 γιατρούς που υπηρετούσαν επί ΕΟΠΥΥ, σήμερα είναι μόνο 124! Στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη συμπρωτεύουσα θα εργάζονται μόνο 3 ουρολόγοι, 6 γυναικολόγοι και 7 ορθοπεδικοί.

Αλλά και στην Πάτρα εργάζονται στο ΠΕΔΥ μόλις 89 γιατροί αντί για τους 200 που υπήρχαν, με πολλές ειδικότητες να μην καλύπτονται από κανέναν.

Το ιατρείο του ΠΕΔΥ στην Πλατεία Θεάτρου επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη όλα τα πολυιατρεία θα λειτουργούν κανονικά.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons