Μόνον για τρεις μήνες τα ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία και μετά πλήρης απελευθέρωση...Σε συμφωνία για τα θέματα των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) έφθασαν τελικά το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση, συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας.

Σύμφωνα με όσα συμφώνησαν τα δύο μέρη, λοιπόν, για ένα τρίμηνο τα ΜΥΣΥΦΑ παραμένουν αποκλειστικά στα φαρμακεία, με απελευθέρωση των τιμών τους προς τα κάτω, και, στο μεταξύ,

παρακολουθείται η διαμόρφωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, προκειμένου, εάν δεν υπάρξει πραγματική μείωση τιμών σε αυτά, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση των δικτύων διανομής και των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ.Και δύο "πονηρά" θέματα...Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει ενημέρωση με το σταγονόμετρο, όλες οι ενδείξεις "μιλούν" για συμφωνία σε άλλες δύο απαιτήσεις των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας. Υπενθυμίζεται ότι ετίθετο μετ' επιτάσεως εκ της τρόικας η άρση της δυνατότητας των φαρμακοποιών να παραδίδουν "κληρονομικά" την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου, όταν συνταξιοδοτούνται ή αποχωρούν με άλλον τρόπο από το επάγγελμα. Η άδεια, ζητούσε η τρόικα, θα επιστρέφει στην πολιτεία και θα παραχωρείται στη συνέχεια σε νέο φαρμακοποιό.Επίσης, η τρόικα έθετε σταθερά θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος για τα φαρμακεία, δηλαδή ζητούσε να φθάσουμε ακόμη και στη δυνατότητα ιδιώτης μη φαρμακοποιός να έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίζει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσλαμβάνει ταυτόχρονα τους αναγκαίους φαρμακοποιούς.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons