Σε έναν μήνα οι 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ


Έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ, με βαθμό επιμελητή β'.


Στην πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η καταγραφή των κενών στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ.

Από την πρεμιέρα του νέου φορέα, οι υπεύθυνοι του υπουργείου καταγράφουν τις πιθανές ελλείψεις.

Από τους 5.000 γιατρούς που υπηρετούσαν στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, οι 2.300 έκαναν αίτηση να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους, θα πρέπει να υποβάλουν βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχουν διακόψει το ελεύθερο επάγγελμα. Ότι έχουν κλείσει, δηλαδή, το ιδιωτικό τους ιατρείο.



Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ΔΟΥ καθυστερούν να χορηγήσουν την εν λόγω βεβαίωση και υπάρχουν σε αρκετές δομές του ΠΕΔΥ γιατροί, των οποίων η πρόσληψη είναι σε εκκρεμότητα.


Όσο παραμένει η εκκρεμότητα, θεωρείται ότι οι γιατροί αυτοί ενδέχεται να αποχωρήσουν τελικά από το ΠΕΔΥ και οι θέσεις τους καταγράφονται ως πιθανώς κενές.

Οι επικουρικοί γιατροί υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ, με βαθμό επιμελητή β΄.



Συμβάσεις



Στο μεταξύ, συλλογικές συμβάσεις για τους γιατρούς που θα συμβληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ, προτείνει το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από την επιτροπή διαπραγμάτευσης που έχει συσταθεί στον ΕΟΠΥΥ, να αρχίσει κατά προτεραιότητα τις διαπραγματεύσεις με τους ιατρούς, προκειμένου να υπάρξουν πολύ σύντομα νέου τύπου συμβάσεις μαζί τους.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons