Το 33% των ρευματοπαθών δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του!
Το δικό τους Γολγοθά βιώνουν οι ρευματοπαθείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την υψηλή συμμετοχή για την προμήθεια των απαραίτητων για την ασθένειά τους φαρμάκων.

Ένας στους 3 ρευματοπαθείς διακόπτει τη θεραπεία του, καθώς η οικονομική συμμετοχή (25%) για την αγορά φαρμάκων, είναι πλέον δυσβάστακτη.

Παράλληλα, οι ρευματοπαθείς σε πολλά μέρη της Ελλάδας, επιδίδονται σε ένα κυνήγι αναζήτησης ρευματολόγου!

Χαρακτηριστικά, στην Κρήτη, ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει ούτε έναν συμβεβλημένο ιδιώτη ρευματολόγο και κανείς δεν γνωρίζει αν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας θα υπάρχει έστω ένας ρευματολόγος. Οι περίπου 3.000 ρευματοπαθείς ασθενείς στο νησί, εκ των οποίων οι 1.000 με πολύ σοβαρα ρευματολογικά νοσήματα, μπορούν να απευθυνθούν μόνον στους 3 ειδικούς ρευματολόγους τους οποίους διαθέτει η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου!Τα παραπάνω επισήμανε την Τρίτη 18 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης Κατερίνα Κουτσογιάννη και υπεύθυνος της Μονάδας Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Δ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν", καθηγητής Δημήτρης Μπούμπας, ο οποίος ζήτησε «να προβλέπεται μηδενική συμμετοχή για την προμήθεια των φαρμάκων τα οποία αφορούν χρόνια νοσήματα με συννοσηρότητες».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons