Ο.Κωνσταντινόπουλος: Χάθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ 150 εκατ., που πήγαν σε τσέπες κάποιων!


Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και δήλωσε στη Βουλή ότι χάθηκαν 150 εκατ. ευρώ τα οποία «πήγαν σε τσέπες κάποιων».Κατά τη διάρκειά ερώτησής του στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα τις «καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών από Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες» ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες λέγοντας ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ο διοικητής του Δημήτρης Κοντός δεν επέτρεψαν τη διενέργεια ελέγχων σε ιδιωτικές κλινικές και χάθηκαν 150 εκατ. ευρώ.«Δεν είναι φερέγγυα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τα λεφτά πήγαν σε τσέπες κάποιων» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα.


Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Υγείας:Στις 23.07.2013 δημοσιεύθηκε ο ν. 4172 (ΦΕΚ167/Α) όπου με το άρθρο 100, παρ. 6 δόθηκε η δυνατότητα ελέγχου και εκκαθαρίσεων των τιμολογίων, που οι ιδιωτικές κλινικές έχουν υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ για το 2013, σε Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (Ι.Ε.Ε). Σημειώνεται ότι καμία εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί από την ημερομηνία έναρξης και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.Μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ο ΕΟΠΥΥ όρισε ως ημερομηνία έναρξης του ελέγχου την 23η Σεπτεμβρίου του 2013, προκειμένου να ορίσει τα αναγκαία κριτήρια. Όμως, μέχρι και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταλήξει ώστε να δοθούν στις Ι.Ε.Ε οι διαδικασίες ολοκληρωμένες και να έχουν καθορισθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις διασφάλισης των παραστατικών, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τις 10.03.2014, δηλαδή 8 μήνες μετά τη δημοσίευση του ν. 4172/2013.Παράλληλα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η εκκαθάριση των τιμολογίων του 2012 από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΠΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές για την περίοδο 2007 – 2011.Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Γιατί ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί να ξεκινήσει την διαδικασία ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών από τις Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons