«Φύλλο και φτερό» κάνει την TEVA η αμερικανική δικαιοσύνη

Για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης βρίσκεται η ισραηλινών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανία TEVA.

Μετά την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ενδεχόμενη εμπλοκή της TEVA σε παραβιάσεις του αμερικανικού νόμου περί Πρακτικών Διαφθοράς στο Εξωτερικό, η φαρμακοβιομηχανία φθηνών γενόσημων ερευνάται τώρα για πιθανές πρακτικές χειραγώγησης στην προώθηση δύο προϊόντων της, που της απέφεραν το προηγούμενο διάστημα κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων.Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη κάνουν «φύλλο και φτερό» τους φακέλους των φαρμάκων Copaxone και Azilect της TEVA, από το 2006 μέχρι σήμερα. Στόχος τους είναι να εντοπίσουν παραβάσεις στις πρακτικές μάρκετινγκ που ακολούθησε η εταιρεία για τα δύο φάρμακα, όπως η παράνομη προώθησή τους για μη εγκεκριμένες από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χρήσεις.


Η TEVA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των αμερικανικών αρχών για πιθανές παραβάσεις του Νόμου περί Ψευδών Ισχυρισμών και ότι συμμορφώνεται με τη δικαστική κλήση προσκόμισης στοιχείων.


Το φάρμακο Copaxone, που χρησιμοποιείται σε θεραπείες σκλήρυνσης κατά πλάκας, σημείωσε πωλήσεις 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο χρόνο, ενώ οι πωλήσεις του Azilect για τη νόσο του Πάρκινσον, απέφεραν 493 εκατομμύρια δολάρια στην TEVA.Η εν εξελίξει έρευνα αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία της φαρμακοβιομηχανίας, που στο παρελθόν σκευάσματά της έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων, επειδή προκαλούσαν επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών παρενέργειες, όπως το περίφημο αντικαταθλιπτικό που είχε κατηγορηθεί για πρόκληση τάσεων αυτοκτονίας.Η TEVA, γνωστή για τα φθηνά γενόσημα που παράγει, πολλά εκ των οποίων σε τρίτες χώρες όπου δεν τηρούνται πάντα οι ορθές συνθήκες παραγωγής και ασφάλειας, παραδέχτηκε επίσης στα τέλη του 2013 ότι υπήρξαν ύποπτες πρακτικές και πιθανές δωροδοκίες αξιωματούχων της Ρωσίας, χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αίτημα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο αμερικανικός νόμος περί Πρακτικών Διαφθοράς στο Εξωτερικό ορίζει ως παράνομο τον χρηματισμό ξένων αξιωματούχων από εταιρείες, με σκοπό να αποκτούν πλεονέκτημα έναντι ανταγωνιστών και να «παίρνουν» δουλειές. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, οι πρακτικές αυτές ενδέχεται να παραβιάζουν και τις εθνικές νομοθεσίες των εν λόγω χωρών.Αν αποδειχτεί τώρα ότι είχε καταφύγει και σε παραπλανητικές μεθόδους μάρκετινγκ για να αυξήσει τις πωλήσεις των δύο φαρμάκων της, η TEVA θα βρεθεί αντιμέτωπη -πέρα από τις νομικές συνέπειες και τα ενδεχόμενα πρόστιμα- με ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα: πώς είναι δυνατόν να τίθενται σε πιθανό κίνδυνο ζωές ασθενών, όταν προωθείται το φάρμακο, ένα τόσο κρίσιμο προϊόν με χαρακτήρα κοινωνικού αγαθού, σαν «καραμέλες» στα ράφια σούπερ-μάρκετ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons