Ελληνική Task Force για τον ΕΟΠΥΥ φτιάχνει ο Άδωνις


Ομάδα κρούσης ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να αναλάβει να ολοκληρώσει τη διαθεσιμότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με βάση τον νέο νόμο. Δεν γνωρίζω πόσο εύκολο θα είναι να επαναλειτουργήσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όμως πρώτα να κλείσουν. Επικεφαλής της ομάδας κρούσης έχει δεχθεί και θα αναλάβει γνωστό στέλεχος, που κατείχε επιτελική θέση επί Ανδρέα Λυκουρέντζου στο υπουργείο Υγείας με αρμοδιότητα την παρακολούθηση των οικονομικών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Επίσης, είναι μέλος της ομάδας εργασίας για τα νοσοκομεία, που είχε συστήσει ο κ. Λυκουρέντζος σε συνεργασία με την task force.Η ομάδα κρούσης, στην οποία θα ενταχθούν μέλη του επιτελείου του νυν υπουργού Υγείας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, θα συσταθεί αυτή την εβδομάδα. Πρώτο της μέλημα είναι να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας-κινητικότητας και τη μετακίνηση του προσωπικού των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες.Ο κ. Γεωργιάδης έχει δεσμευτεί και χθες ότι οι μονάδες θα μείνουν κλειστές μόνο για 30 ημέρες. Η υλοποίηση της δέσμευσης όμως είναι μόνο στα.. λόγια, καθώς μέχρι πρότινος δεν είχε υπάρξει κανενός είδους προετοιμασία στο υπουργείο Υγείας. Ο κλήρος λοιπόν θα πέσει στο γενναίο, ήτοι στην ομάδα κρούσης.


Το έργο δεν θα είναι καθόλου εύκολο - όχι μόνο γιατί από μόνο του έχει τεχνικές δυσκολίες - αλλά και γιατί η πολιτική συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή.Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν επιχείρησε τέτοιου είδους αλλαγές στο δημόσιο μεσούσης προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι η υγεία έχει επιλεγεί από το ΣΥΡΙΖΑ για να αποτελέσει προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Άδωνις αποτελεί - όχι άδικα - κόκκινο πανί για την Κουμουνδούρου.Ρόλο στις εξελίξεις με τον ΕΟΠΥΥ θα παίξει και το γεγονός ότι τον Ιούνιο θα έχουμε εκλογές και στους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας. Και ήδη βλέπουμε όλους σχεδόν τους συνδικαλιστές γιατρούς - ακόμη και τους Νεοδημοκράτες - να ανταγωνίζονται ποιος θα κάνει την πιο σκληρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ακόμη και ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που έχει καλές σχέσεις με τον Άδωνι, ζήτησε προσφάτως την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας...πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons