ΕΟΠΥΥ: Και κλινικός έλεγχος στους παρόχους από τις ελεγκτικές εταιρείες


Σε κλινικό έλεγχο των παρόχων, για τις υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους του, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Τον έλεγχο θα διενεργήσουν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, στις οποίες έχει ανατεθεί η εκκαθάριση των απαιτήσεων που έχουν οι πάροχοι προς τον Οργανισμό για παρελθόντα έτη.Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός (φωτό) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο κλινικός έλεγχος (clinical audit) διενεργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου ποιότητας της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας.

Με τη χρήση συγκεκριμένων κριτηρίων, αξιολογούνται οι δομές οι διαδικασίες και η έκβαση της θεραπευτικής προσέγγισης που έγινε στον ασθενή.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία Σώματος Κλινικού Ελέγχου, έτσι ώστε ο έλεγχος να γίνεται και από τον ίδιο τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, παράλληλα με τον κλινικό έλεγχο, έχει ανατεθεί στις ελεγκτικές εταιρείες και η εκκαθάριση των απαιτήσεων του 2013.

Νομιμότητα


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι το θεσμικό πλαίσιο διασφαλίζει πλήρως την νομιμότητα της λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών και πως πρέπει να σταματήσουν οι φωνές που προσπαθούν να εμποδίσουν τον έλεγχο της νομιμότητας, των υπερχρεώσεων αλλά και τις κάθε μορφής παραβατικότητες.

“Αυτοί που ξορκίζουν την παρουσία των ελεγκτικών εταιρειών, άθελα τους προστατεύουν τα συμφέροντα αυτών που επωφελούνται πολλά χρόνια τώρα από την απουσία ουσιαστικού κλινικού και οικονομικού ελέγχου”, τονίζει ο κ. Κοντός.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει την εκκαθάριση των απαιτήσεων επιτακτική, καθώς – εκτός των άλλων - δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν εξόφληση δαπανών υγείας που έχουν καταβάλει οι ίδιοι.

Η μερική ελάφρυνση εργασίας – σημειώνει - από τη δουλειά που προσφέρουν οι ελεγκτικές εταιρείες, θα δώσει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες μας να καταβάλλουν επιτέλους νοσήλια ασφαλισμένων που περιμένουν 4 και 5 χρόνια.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons