Τους συμφέρει να πληρώνουν… απ’ την τσέπη τους!


Τους συμφέρει να πληρώνουν… απ’ την τσέπη τουςΔεν γλιτώνουν χρήματα οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ με την επίσκεψη στον γιατρό , έτσι πληρώνουν απευθείας στο φαρμακείο.Από την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρματα τους οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, γιατί τους… συμφέρει! Σύμφωνα με «Τα Νέα», η πολύμηνη απεργία των γιατρών του Ταμείου που πλέον βρίσκεται στη διαδικασία της μετάφρασης στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι γιατροί να πιάνουν πολύ γρήγορα το μηνιαίο πλαφόν των επισκέψεων που τους αποζημιώνει το Ταμείο.Έτσι προκειμένου να γράψει κάποιος τα φάρμακά του, αξίας για παράδειγμα 15-20 ευρώ, πρέπει πρώτα να πληρώσει δέκα ευρώ για επίσκεψη στον γιατρό, 4-5 ευρώ συμμετοχή και 1 ευρώ «συνταγόσημο». Δίνει λοιπόν το ίδιο ποσό στο φαρμακείο και γλιτώνει τον χρόνο της επίσκεψης σε γιατρό.Ενώ όμως η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται για τα δημόσια ταμεία, μεγαλώνει για τους ασφαλισμένους. Εκτός από το χαράτσι του ΕΟΠΥΥ, καταγράφεται μια σειρά από στρεβλώσεις, τις οποίες πληρώνουν κυρίως οι χρονίως πάσχοντες και αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρότερες καταστάσεις. Το παράδειγμα της χοληστερίνης είναι ενδεικτικό.Η ασφαλιστική τιμή-δηλαδή το ποσό που καλύπτουν τα Ταμεία για μια γενόσημη ατορβαστατίνη (δραστική ουσία για την αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας) έχει διαμορφωθεί στα 16,15 ευρώ. Όμως, η λιανική τιμή του φαρμάκου είναι ανάλογη της περιεκτικότητας-τα 20mg κοστίζουν 16,37 ευρώ και τα 40 mg κοστίζουν 29,09 ευρώ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons