Μαζική προσφυγή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στη ΔικαιοσύνηΤο δρόμο της δικαιοσύνης βλέπουν τώρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς επεξεργάζονται σχέδια οργανωμένης και μαζικής προσφυγής στα ένδικα μέσα προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε δυσμενή μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων.

Το θέμα μάλιστα εξετάστηκε ενδελεχώς και στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγεονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής) αλλά και στους κατά τόπους Συλλόγους.

Εν τω μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά κανονικά στον σχεδιασμό της - και στον τεμαχισμό θα λέγαμε - της Μεταρρύθμισης και χθες ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε την χωροταξική κατανομή των Μονάδων Υγείας, οι οποίες από τον ΕΟΠΥΥ κατευθύνονται πλέον στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφρειών. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό αυτό προσωρινό, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να ισχύσει μακροπρόθεσμα, αφού η εκτίμησή τους είναι ότι τελικά από το εν λόγω σχέδιο και από τα 336 Κέντρα Υγείας, θα απομείνουν μόνο 100 Κέντρα Υγείας. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν, εάν σε ένα Κέντρο Υγείας εργάζονταν 20 γιατροί και μετά τον σχεδιασμό επιλέξουν να εργαστούν στο σύστημα 5, τότε είναι λογικό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κλείσει το συγκεκρμένο Κέντρο.Όμως δεν είναι μόνο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και είναι προσωρινά στον αέρα αυτή την στιγμή, αλλά και οι ασθενείς, οι οποίοι μην μπορώντας να έχουν πρόσβαση αυτήν την στιγμή στα Πολυιατρεία, κατευθύνονται όπως είναι λογικό στα δημόσια νοσκομεία του ΕΣΥ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να δημιουργούνται εξωφρενικές καταστάσεις και με κίνδυνο να ξεσπάσει - εάν δεν έχει ήδη ξεσπάσει σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας. Μάλιστα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χθες, μίλησε για εικόνες Ιράκ και εμπόλεμης ζώνης- έτσι μοιάζουν όπως είπε τα νοσκομεία- στα οποία σημειώνεται αναμονή 8 ωρών στα επείγοντα περιστατικά, ενώ στα τακτικά ακόμη και ένα έτος.Μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ, τονίζει η ΟΕΝΓΕ, εκτρέπονται κάθε μήνα στα Νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%.Αλλά και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, η ναυαρχίδα του ΕΣΥ όπως είχε χαρακτηριστεί, ο Ευαγγελισμός, λειτουργεί ως πρωτοβάθμια μονάδα υγείας, παρά ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Κάθε χρόνο στον «Ευαγγελισμό» γίνονται 52.000 εισαγωγές για νοσηλεία, εκ των οποίων το 45% γίνεται μέσω των ΤΕΠ, όταν η διεθνής αντιστοιχία είναι 10%.Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως όπως φαίνεται, εάν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή, θα έχουν τα Παιδιατρικά νοσοκομεία, στα οποία συρρέουν οικογένειες από όλη την Ελλάδα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons