Συνάντηση Χατζηδάκη-Γεωργιάδη για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα


Συμφωνήθηκε να γίνει συζήτηση με την τρόικα για την απελευθέρωση πώλησης των σκευασμάτων

Το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα συζητήσουν από κοινού τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας με την τρόικα.

Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο υπουργοί Κώστας Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν συνάντηση σε καλό κλίμα, κατά την οποία συμφωνήθηκε να γίνει από κοινού η συζήτηση με την τρόικα για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η απελευθέρωση πώλησης των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, περιλαμβάνεται στις συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη μείωση των τιμών, αλλά αποτελεί και πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου και των φαρμακοποιών.

Από τη μεριά του, το υπουργείο Υγείας τάσσεται κατά της πώλησης σκευασμάτων εκτός φαρμακείου. Υποστηρίζει ότι μπορούν να παραμείνουν στα φαρμακεία παυσίπονα, αναλγητικά, σιρόπια και άλλα σκευάσματα που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία ούτε απαιτείται ιατρική συνταγή για τη χορήγησή τους, ωστόσο ζητά να σταματήσουν να είναι διατιμημένα, οπότε η τιμή πώλησής τους να καθορίζεται από τις παρασκευάστριες εταιρείες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons